Σε ρυθμούς Μεσογειακών Κυπέλλου η Αλεξανδρούπολη

Σε ρυθμούς του Μεσογειακού Κυπέλλου (COMEN CUP) Συγχρονισμένης κολύμβησης μπαίνει πλέον η Αλεξανδρούπολη που φιλοξενεί τους σχετικούς αγώνες στο διάστημα από 4 έως 7 Σεπτεμβρίου.
Ήδη στην πόλη της Θράκης καταφτάνουν οι αποστολές η μία μετά την άλλη, με τον κύριο όγκο τους σήμερα (1/9), ενώ αύριο και την Τετάρτη είναι προγραμματισμένες οι προπονήσεις των 26 Εθνικών ομάδων που μετέχουν (οι αγώνες έχουν μορφή OPEN).
Το νέο – κλειστό – Κολυμβητήριο της Αλεξανδρούπολης, Ολυμπιακών διαστάσεων, είναι μια πανέμορφη και απόλυτα λειτουργική   αθλητική εγκατάσταση που πληροί και με το παραπάνω τις προϋποθέσεις μιας τόσο σημαντικής διοργάνωσης.
Διαθέτει 1000 θέσεις καθήμενων θεατών, πισίνα εκμάθησης, απλόχερους χώρους αποδυτηρίων, φυσιοθεραπείας (και για ΑΜΕΑ), ιατρείο, άλλες αίθουσες και γενικά είναι έτοιμο να υποδεχτεί οποιαδήποτε αθλητική διοργάνωση του υγρού στίβου.
Οι αγώνες διοργανώνονται με την πολύτιμη συνδρομή του Δήμου Αλεξανδρούπολης.  
Η Εθνική μας
Η Εθνική μας ομάδα των Κορασίδων (ηλικίες 13, 14 και 15 ετών) βρίσκεται ήδη στην Αλεξανδρούπολη από τις αρχές της περασμένης βδομάδας, με 14 αθλήτριες στην αποστολή.
Είναι ο: Άννα Μαρία Ταξοπούλου, Ιφιγένεια Δίπλα, Μαρία- Ελένη Αρμάου, Βασιλική Κοφίδη, Μαρία Παπαδοκωνσταντακάκη, Δέσποινα Δεδούση, Δήμητρα Τσιαντή, Ιλιάνα Καμπούτση, Όλγα Παπασαράντη, Μαρία- Αμαλία Αθανασοπούλου, Ξανθή Μέλλου, Ελένη Κόντη,Γεωργία Βασιλοπούλου, Θάλεια Παπαδοπούλου.
Μαζί τους η ομοσπονδιακή προπονήτρια Μαρία Θηβαίου και η συνεργάτιδα της Αργυρώ Σαβράμη.
Στους αγώνες μετέχουν συνολικά 225 αθλήτριες. Το παρόν επίσης δίνουν 58 προπονήτριες, 29 Κριτές και 30 Συνοδοί των αποστολών, ανεβάζοντας το σύνολο στους 345 μετέχοντες.
Στο Σόλο έχουν δηλωθεί 24 αθλήτριες, στο Ντουέτο 22 ζευγάρια, στο Ομαδικό 17 και στο Κόμπο14 ομάδες.
Η τελετή έναρξης των αγώνων έχει προγραμματιστεί να γίνει την Τετάρτη το βράδυ στις 20.00, μπροστά στον Φάρο της πόλης στο λιμάνι.

Σχετικά άρθρα