Καλάθης: «Μπορώ να παίξω καλύτερα»

«Μπορώ να παίξω καλύτερα», δήλωσε ο Νικ Καλάθης και τόνισε ότι: «Αυτή τη στιγμή όμως πρέπει να εστιάσουμε στην ομάδα, που παίζει καλό μπάσκετ».

«Όλα πάνε βάσει προγράμματος», παρατήρησε ο 25χρόνος γκαρντ της Εθνικής μετά την τρίτη νίκη σε ισάριθμες αναμετρήσεις της πρώτης φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ισπανίας και εξήγησε: «Και σήμερα παίξαμε καλά. Βγήκαμε στο παρκέ δυνατά και με συγκέντρωση και τα καταφέραμε. Γενικά παίζουμε πολύ καλά ως ομάδα. Θα υπάρχουν διαστήματα που δεν θα σκοράρουμε ή θα δυσκολευόμαστε. Είναι λογικό».

«Το σημαντικό, όμως, είναι ότι η καλή μας άμυνα δεν σταματά ποτέ», υπογράμμισε ο Καλάθης. «Όταν μπλοκάρουμε στην επίθεση, η άμυνα είναι αυτή που ρυθμίζει το πρόβλημα».

«Θεωρώ ότι προφανώς μπορώ να παίξω και καλύτερα», επισήμανε για την δική του απόδοση ο 25χρόνος γκαρντ της «επίσημης αγαπημένης». «Πρέπει να βρω καλύτερο ρυθμό. Δεν ψάχνω για δικαιολογίες, αλλά μπορώ να παίξω καλύτερα. Αυτή τη στιγμή όμως πρέπει να εστιάσουμε στην ομάδα, που παίζει καλό μπάσκετ. Νιώθω πάντως καλά… Και νιώθω να γίνομαι καλύτερος παιχνίδι με παιχνίδι. Νιώθω υπέροχα να παίζω με αυτά τα παιδιά».

«Τους αγαπώ και ελπίζω να κάνουμε κάτι ξεχωριστό», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Καλάθης για τους συμπαίκτες του και για τις φιλοδοξίες της Εθνικής. Για την συνέχεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου ο 25χρόνος γκαρντ σχολίασε: «Όποιος αντίπαλος και αν έρθει στον δρόμο μας θα πρέπει να τον νικήσουμε για να περάσουμε στην επόμενη φάση. Θα είναι δύσκολο. Το παιχνίδι με την Κροατία θα είναι πολύ δύσκολο. Είναι πολύ ταλαντούχα ομάδα με πολύ καλό προπονητή και θα είναι πολύ δύσκολο. Θεωρώ ότι το ρεπό έρχεται την κατάλληλη στιγμή, γιατί όλοι χρειαζόμαστε ξεκούραση».

Σχετικά άρθρα