Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Χωρίς κόκκινες γραμμές η κυβέρνηση στο Παρίσι
Χωρίς κόκκινες γραμμές η κυβέρνηση στο Παρίσι  thumbnail

Χωρίς κόκκινες γραμμές η κυβέρνηση στο Παρίσι

Λίγο πριν από την κρίσιμη συνάντηση στη γαλλική πρωτεύουσα Σαμαράς και Βενιζέλος κατέβασαν πολύ χαμηλά τον πήχη των προσδοκιών. Δεν θα υπάρξουν αποφάσεις, διαμηνύει ο Γκίκας Χαρδούβελης.


Παρά το ότι οι κ. Σαμαράς και Βενιζέλος όλες τις προηγούμενες μέρες έθεταν κόκκινες γραμμές, που συνίστανται στη μη απελευθέρωση των απολύσεων και στον ιδιωτικό τομέα, στις διαβεβαιώσεις ότι δεν θα υπάρξουν περαιτέρω αλλαγές στο ασφαλιστικό, αλλά και στην επέκταση της άρσης των πλειστηριασμών για έναν ακόμη χρόνο, χθες ο τσάρος της οικονομίας γείωσε τα πράγματα.


"Δεν θα υπάρξουν κόκκινες γραμμές στη συνάντηση", είπε ο κ. Χαρδούβελης, "θα δοθεί προτεραιότητα σε διαρθρωτικά μέτρα".


Ταυτόχρονα ξεκαθάρισε ότι ούτε πολιτικές αποφάσεις θα υπάρξουν, αυτές αφήνονται για την έλευση της τρόικας στην Αθήνα, πιθανότατα τελικά τον Οκτώβριο.


Οι δηλώσεις αυτές έγιναν μετά το μήνυμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προς την Αθήνα πως στο Παρίσι δεν θα υπάρξει συζήτηση ούτε για το χρέος ούτε για το χρηματοδοτικό κενό. Θα εξεταστεί απλώς η πρόοδος του προγράμματος.


Η Αθήνα πόνταρε στο να πείσει τους εταίρους ότι το δημοσιονομικό κενό για το 2015 είναι πολύ χαμηλότερο των 2 δισ., ώστε να επιτύχει τουλάχιστον συμφωνία για φορολογικές ελαφρύνσεις τις οποίες θα εξήγγειλε ο πρωθυπουργός από το βήμα της ΔΕΘ. Επειδή όμως οι ελπίδεςαποδεικνύονται φρούδες, οι πληροφορίες φέρουν τον κ. Σαμαρά να τις εξαγγέλλει μεν, για το απώτερο μέλλον δε.


efsyn.gr
Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X