Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Συντάξεις τέλος, μελέτη – σοκ από την ΓΣΕΕ
Συντάξεις τέλος, μελέτη - σοκ από την ΓΣΕΕ  thumbnail

Συντάξεις τέλος, μελέτη – σοκ από την ΓΣΕΕ

Είναι πλέον δεδομένο ότι θα υπάρξουν νέες μεγάλες περικοπές σε συντάξεις και εφάπαξ, όμως ορατός είναι πλέον και ο… κίνδυνος κραχ στα Ταμεία που ισούται με παύση πληρωμών των συντάξεων καθώς βάσει μνημονίου δεν υπάρχουν περιθώρια επιπλέον κρατικών ενισχύσεων.

Η μελέτη του Ινστιτούτου της ΓΣΕΕ δεν αφήνει κανένα περιθώριο για εφησυχασμό. Αντίθετα με τα Ταμεία ήδη να έχουν φτάσει στο κόκκινο και με την κρατική ενίσχυση να μην επαρκεί η πρόβλεψη λέει ότι μετά την εφαρμογή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος θα χρειαστούν για την καταβολή των συντάξεων επιπλέον 950.000.000 ευρώ για τοι 2016, άλλα 1,4 δισ για το 2017 και περισσότερα από 2,5 δισ για το 2018.

Με λίγα λόγια θα χρειάζονται επιπλέον χρήματα που είναι αδύνατο υπό τις παρούσες συνθήκες να βρεθούν.

Ήδη οι συνταξιοδοτήσεις είναι πολλαπλάσιες από τα προηγούμενα χρόνια, οι εισφορές λόγο μειώσεων στους μισθούς αλλά και της ανεργίας έχουν πέσει στα… τάρταρα ενώ και η κρατική επιδότηση μειώθηκε. Με λίγα λόγια υπάρχει αδιέξοδο που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε κραχ και αδυναμία πληρωμής των συντάξεων


Madata.gr 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X