Αρχική / Διατροφή / Πως μπορώ να χάσω γρήγορα κιλά χωρίς να τα ξαναπάρω;
Πως μπορώ να χάσω γρήγορα κιλά χωρίς να τα ξαναπάρω; thumbnail

Ελένη, 29 ετών

Πως μπορώ να χάσω γρήγορα κιλά χωρίς να τα ξαναπάρω;

Ρωτά η αναγνώστρια μας Ελένη Ρ.


Καλησπέρα σας είμαι 29 ετων και είμαι 69 κιλά. Θέλω να μου πείτε με τι δίαιτα μπορώ να χάσω γρήγορα τα κιλά που πήρα χωρίς να τα ξαναπάρω πάλι. Ευχαριστώ

Απαντάει η Φιλίππου Αμαλία Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος 

Επιστημονική Συνεργάτης Χαροκοπείου Πανεπιστημίου 

Αγαπητή αναγνώστρια δυστυχώς τα στοιχεία που μου αναφέρεις είναι ελλειπή, και δεν έχω εικόνα ούτε του ύψους σου ούτε του βάρους που επιθυμείς να χάσεις. Ωστόσο σε κάθε περίπτωση, θα σε συμβούλευα τώρα που οι διακοπές τελείωσαν και μπαίνουμε όλοι σιγά σιγά στη ρουτίνα μας να θέσεις τους καινούριους σου στόχους, να εντοπίσεις τα κίνητρα σου και να προγραμματίσεις εκτός από το διατροφικό σου πρόγραμμα και την καθημερινότητά σου με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορέσεις να εντάξεις μικρές και εύκολες υγιεινές συνήθειες στη μέρα σου. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος να χάσεις τα κιλά που πήρες και να τα διατηρήσεις σε βάθος χρόνου, καθώς ένα απλό χαρτί δίαιτας κολλημένο στην πόρτα του ψυγείου μας δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να φέρει αποτελέσματα που διαρκούν πάνω από μία-δύο εβδομάδες. Η απώλεια βάρους πρέπει να γίνεται σταδιακά, μεθοδευμένα και τρόπο τέτοιο που να συμβαδίζει με την καθημερινότητα και τον τρόπο ζωής σου. Στην προσπάθειά σου αυτή μπορεί να σε βοηθήσει ένας πτυχιούχος διαιτολόγος που θα σου υποδείξει τα βήματα και θα σε καθοδήγησει διατροφικά για να επιτύχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα μόνιμα και ανώδυνα.

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X