Διαιτητικό φιλέτο κοτόπουλο με ντοματίνια και μοτσαρέλα

<h4 class="title">Υλικά</h4>
<p><em>Για 2-4 άτομα</em><br /><br />4 φιλέτα στήθος κοτόπουλο χωρίς κόκαλο και πέτσα<br />Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι<br />2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο<br />3 μεγάλες σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες<br />2 κούπες ντοματίνια<br />10 μεγάλα φρέσκα φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα<br />225 γραμμάρια φρέσκια μοτσαρέλα κομμένη σε φέτες<br />Βαλσαμικό ξύδι</p>
<p> </p>
<div> </div>
<h4 class="title">Εκτέλεση</h4>
<p>Σε επιφάνεια κοπής αλατοπιπερώστε τα φιλέτα κοτόπουλο και αφήνετε στην άκρη.<br />Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία.<br /><br />Ρίχνετε τα φιλέτα κοτόπουλο στο τηγάνι και μαγειρεύετε για 10 λεπτά την κάθε πλευρά με κλειστό καπάκι.<br />Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνετε άλλη μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και σε μέτρια προς υψηλή εστία σοτάρετε το σκόρδο μέχρι να βγάλει το άρωμα του.<br /><br />Προσθέστε τα ντοματίνια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 5 λεπτά, μέχρι τα ντοματίνια αρχίσουν να μαλακώνουν.<br />Κατεβάζετε από την εστία, ανακατεύετε με το βασιλικό.<br />Όταν το κοτόπουλο ψηθεί καλά μέσα και έξω προσθέστε στο τηγάνι τη μοτσαρέλα ψιλοκομμένη και το μείγμα με τα ντοματίνια, ζεσταίνετε για ακόμη 1 – 2 λεπτά. Τέλος σερβίρετε ραντίζοντας με βαλσαμικό ξύδι και σαλάτα. <br /> </p>
<p> </p>
<h4 class="title">Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά</h4>

Σχετικά άρθρα