Επανάσταση… στη Μονακό

Αναβρασμός επικρατεί στην Μονακό με τους οπαδούς της ομάδας να έχουν ξεσηκωθεί και να ζητούν πίσω τα λεφτά που έχουν δώσει για τα εισιτήρια διαρκείας, μετά τις παραχωρήσεις πολλών από τα αστέρια της ομάδες. Πλέον ο ιδιοκτήτης της ομάδας του πριγκιπάτου, Ντμίτρι Ριμπολόβλεβ ακολουθεί σφιχτή οικονομική πολιτική, μετά και τα χρήματα που έδωσε για το διαζύγιό του, ενώ οι φίλοι της ομάδας δηλώνουν πως δεν πιστεύουν το πρότζεκτ που ακολουθεί ο σύλλογος. Έχει πλέον δύσκολο έργο ο Λεονάρντο Ζαρντίμ, σε μια χρονιά που η Μονακό επιστρέφει στο Τσάμπιονς Λιγκ!

Το ποτήρι της οργής… ξεχείλισε με τις παραχωρήσεις των πωλήσεις των Χάμες Ροντρίγκες και Ρανταμέλ Φαλκάο σε Ρεάλ Μαδρίτης και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Στον Ολυμπιακό συνεχίζει ο Ερίκ Αμπιντάλ, ενώ παραχωρήθηκε δανεικός στην Βερόνα ένας από τους καλύτερους πέρσι, ο Μαροκινός μέσος, Μουνίρ Ομπαντί.

Είναι χαρακτηριστικό πως πέρυσι τα εισιτήρια διαρκείας στην Μονακό είχαν 200 μέχρι 900 ευρώ και φέτος αυξήθηκαν και κοστίζουν 240 μέχρι 1170 ευρώ. Μόνο που πριν από ένα χρόνο η γαλλική ομάδα ήταν η πρωταθλήτρια των μεταγραφών αποκτώντας τους Ρανταμέλ Φαλκάο, Χάμες Ροντρίγκες, Ζοάο Μοουτίνιο, αλλά και αρκετούς ακόμη παίκτες…

Οι οπαδοί της ομάδας είναι απογοητευμένοι και ζητούν τα χρήματά τους πίσω. Αυτό φάνηκε και σε δημοσκόπηση που έκανε το «France Football», καλώντας τον κόσμο να απαντήσει εάν πιστεύει στο φετινό πρότζεκτ της Μονακό. Με το 94% να απαντά «όχι»!

Σύμφωνα με τον γαλλικό Τύπο, ο προϋπολογισμός της Μονακό έχει… εκτροχιαστεί, διότι ο Ρώσος πρόεδρος, Ντμίτρι Ριμπολόβλεβ, πήρε διαζύγιο το οποίο του κόστισε 3.000.000.000 ευρώ! Ο ιδιοκτήτης της ομάδας παρουσιάζεται γενικότερα απογοητευμένος. Με τον στενό του συνεργάτη Βαντίμ Βασίλιεβ να τονίζει: «Δεν μπορούμε ποτέ να έχουμε το ίδιο πρότζεκτ με την Παρί Σεν-Ζερμέν. Εδώ είναι πολύ ωραία, αλλά το μέρος πολύ μικρό. Ο πρόεδρος είναι απογοητευμένος που υπάρχουν τόσο λίγοι επενδυτές στο Μονακό».

Η εικόνα στη Μονακό θυμίζει μάλιστα την Μίλαν το 2012, όταν οι «ροσονέρι» είχε πουλήσει στην Παρί Σεν-Ζερμέν τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς κα τον Τιάγκο Σίλβα! Τότε ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι είχε αποφασίσει να… κλείσει τις κάνουλες, αλλά οι οπαδοί της ιταλικής ομάδας ξεσηκώθηκαν εναντίον της διοίκησης του συλλόγου. Τότε και οι οπαδοί της Μίλαν είχαν ζητήσει τα λεφτά τους πίσω από τα εισιτήρια διαρκείας!

Σχετικά άρθρα