Το είχε «δείξει» ο Μίτσελ

Η επιλογή του Μίτσελ να αφήσει εκτός Τσάμπιονς Λιγκ τον Ντοσεβί και τον Γκαζαριάν δεν ήταν έκπληξη για όσους έχουν παρατηρήσει τον τρόπο παιχνιδιού που επιδιώκει να εφαρμόσει στη φετινή περίιδο ο Ισπανός τεχνικός.
 
Τόσο στα φιλικά όσο και στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος, ο Μίτσελ έχει εμφανίσει σχήματα με αυξημένο επιθετικό ρόλο στους δύο ακραίους αμυντικούς, τον Ελαμπντελαουί και τον Μαζουάκου, οι οποίοι βρίσκουν χώρους για τη φουλ μπακ δράση τους με τους εξτρέμ να συγκλίνουν πιο μέσα. Στην πρεμιέρα με τη Νίκη Βόλου ο Αφελάι έπαιζε αριστερός ενδιάμεσος, ενώ στο Αγρίνιο ο Ντοσεβί με τον Ντουρμάζ άρχισαν στη γραμμή, αλλά στο δεύτερο μέρος ο Γάλλος έμεινε στον πάγκο κι ο Σουηδός άφησε τη γραμμή για να παίξει με τους Εντινγκά, Κασάμι, Μπουχαλάκη στην τετράδα των χαφ πίσω από τον Τσόρι και τον Διαμαντάκο. 
 
Κάπως έτσι εξηγείται η επιλογή να κοπούν από τη λίστα οι κλασσικοί εξτρέμ Ντοσεβί και Γκαζαριάν, παρότι ο πρώτος ήταν βασικός στα περισσότερα ανεπίσημα και επίσημα ματς που έχει δώσει ο Ολυμπιακός μέχρι τώρα.
 
Για τον Γκαζαριάν αξίζει μια επισήμανση-απορία: Όσο περνούσε ο καιρός στην προετοιμασία έβγαζε όλο και περισσότερα, ανέβαζε την απόδοσή του και σε μερικά διαστήματα είχε εξαιρετική εικόνα. Το να μην «χωρέσει» στη λίστα του Τσάμπιονς Λιγκ είναι κατανοητό, αλλά πιστεύω ότι εδικαιούτο μεγαλύτερη συμμετοχή στο πρωτάθλημα από το ημίωρο της πρεμιέρας όταν μπήκε αλλαγή αντί του Αφελάι. Και εκτιμώ ότι ο Αρμένιος θα παίξει αρκετά και θα δείξει πράγματα στην εγχώρια διοργάνωση, κατά τη διάρκεια της σεζόν…

Σχετικά άρθρα