Αποκλείστηκαν οι Φιλιππίνες, ελπίζει το Πουέρτο Ρίκο

Ντέρμπι με τα όλα του ήταν το παιχνίδι μεταξύ του Πουέρτο Ρίκο και των Φιλιππίνων για την 4η αγωνιστική του Β’ ομίλου του Μουντομπάσκετ, με τους Φιλιππινέζους να επικρατούν με 77-73.

Οι Φιλιππίνες έδειξαν μεγάλη διάθεση και προσπάθησαν με τους Μπλάτς (25 πόντους) και Τενόριο (18 πόντους), να επιβάλλουν τον… άναρχο ρυθμό τους και ως ένα σημείο τα κατάφερναν περίφημα.

Λίγο πριν από το τέλος όμως το Πουέρτο Ρίκο στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων με τον Μπαρέα να αναλαμβάνει δράση και με ένα σερί 5-0, να δίνει τη νίκη στην ομάδα του.

Οι Φιλιππίνες με τέσσερις ήττες σε τέσσερα ματς αποχαιρετούν τη διοργάνωση, την ώρα που το Πουέρτο Ρίκο θέλει νίκη επί της Κροατίας και παράλληλα ήττα των Κροατών από την Ελλάδα το βράδυ της Τετάρτης, για να πάρει το εισιτήριο για την επόμενη φάση.

Σημειώνεται ότι με το αποτέλεσμα αυτό έχει προκριθεί και μαθηματικά η Σενεγάλη.

Δεκάλεπτα: 25-13, 44-39, 57-61, 73-77.

Φιλιππίνες (Ρέγες): Άλαπαγκ 6, Τενόριο 18, Τσαν, Γουίλιαμ 4, Ντέιβιντ, Ντε Οκάμπο 2, Νόργουντ 6, Μπλατς 25, Φαγιάρδο, Ντάλισταν 10, Αγκουιλάρ, Πίνγκρις 2.

Πουέρτο Ρίκο (Όλμος): Κλεμέντε 2, Μπαρέα 30, Φράνκλιν 3, Ριβέρα 5, Ντίας 4, Σάντσες 13, Χουέρτας 13, Μπάλκμαν 2, Γκαλίντο 5, Σαντιάγκο.

Διαιτητές: Ρέγες (Μεξικό), Γκονζάλεθ (Ισπανία), Ζούλιο (Ανγκόλα).

Σχετικά άρθρα