Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Στην Ουαλία με φόντο το Κυπριακό
Στην Ουαλία με φόντο το Κυπριακό  thumbnail

Στην Ουαλία με φόντο το Κυπριακό


Ο πρωθυπουργός, ο υπουργός Εξωτερικών και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας θα βρίσκονται από σήμερα στην Ουαλία για τη διήμερη Σύνοδο του ΝΑΤΟ. Η Ελλάδα, η οποία είναι μέλος του ΝΑΤΟ για περισσότερο από έξι δεκαετίες δηλώνει παρούσα και σε αυτή τη Σύνοδο η οποία θεωρείται από τις κρισιμότερες των τελευταίων ετών με την Ουκρανία να αναμένεται να κυριαρχήσει.

Ο Αντώνης Σαμαράς έχει ήδη προγραμματίσει διμερείς επαφές με τους πρωθυπουργούς της Τουρκίας, της Αλβανίας, της Βουλγαρίας και του Καναδά, ενώ δεν αποκλείεται να έχει συνάντηση στο περιθώριο της Συνόδου και με άλλους ηγέτες.

Από τις πιο σημαντικές επαφές του θα είναι με τον Πρόεδρο της Τουρκίας. Η ελληνική κυβέρνηση εμφανίζεται ενοχλημένη από τις πρόσφατες δηλώσεις του Ερντογάν στα κατεχόμενα, κυρίως από την αναφορά του ότι «η Αθήνα δεν συμβάλλει στην επίλυση του Κυπριακού». 

Επειδή όμως ο Πρόεδρος της Τουρκίας είναι αυτός που ζήτησε τη συνάντηση, η ελληνική πλευρά θα αναμένει πρώτα να διατυπώσει εκείνος τις θέσεις του.

Σε αυτή τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ, το θέμα της διεύρυνσης δεν είναι στην ατζέντα για αυτό και το Σκοπιανό δεν θα συζητηθεί και για αυτό δεν θα παραστεί ο πρωθυπουργός Νικολά Γκρούεφσκι, και τη χώρα θα εκπροσωπήσει ο υπουργός Εξωτερικών Νικολά Ποπόσκι.

Σε βαρύ κλίμα η συνάντηση Σαμαρά-Ερντογάν

Το παρασκήνιο της επιστολής στον Ερντογάν

Τηλεφωνική επικοινωνία Σαμαρά-Αναστασιάδη

  Real.gr 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X