Όλα για την πρωτιά

Ποιος είπε ότι δεν είναι φτιαγμένη για μεγάλα πράγματα αυτή η Εθνική ομάδα;
Έχει αποδείξει, κυρίως με τον τρόπο που αγωνίζεται, πως είναι έτοιμη για να φτάσει ψηλά. Πόσο ψηλά, κανείς δεν ξέρει. Η Εθνικής μας ομάδα καλείται απόψε (23:00, ΑΝΤ1) να κερδίσει την… γερασμένη Αργεντινή. Τι κερδίζει ο νικητής; Τι άλλο από την πρωτιά στον όμιλο.
Και τι σημαίνει αυτό;
Ότι συναντάει την Ισπανία στον ημιτελικό. Εκείνος που θα τερματίσει στην δεύτερη θέση του ομίλου θα βρει τους οικοδεσπότες στον προημιτελικό. Ούτε η Ελλάδα, αλλά ούτε και η Αργεντινή, θέλουν να πέσουν πάνω στην αφηνιασμένη Ισπανία.
Η Ελληνική ομάδα τερματίζει λοιπόν, αναγκαστικά, είτε πρώτη (με νίκη κόντρα στους Αργεντινούς), είτε δεύτερη (με ήττα κόντρα στην παρέα του Λουίς Σκόλα). Πανέτοιμη και με την ψυχολογία στο ζενίθ, μετά την χθεσινή νίκη επί της Κροατίας. Ο Ρέπεσα εμμέσως κάλεσε την ομάδα του Φώτη Κατσικάρη να αποδείξει την ανωτερότητα της, απέναντι σε κάποιον δυνατό αντίπαλο, υπονοώντας την ομάδα του. Και οι Έλληνες δεν τον άφησαν … παραπονεμένο. Απάντησαν στο παρκέ.
Καθοριστικό το αποψινό παιχνίδι αφού νίκη, γλυκοκοιτάμε την 4άδα.
Η Αργεντινή δεν έχει πείσει με τις έως τώρα εμφανίσεις της. Αλλά Σκόλα, Πριτζιόνι και Νοτσιόνι, ακόμα και σε προχωρημένη ηλικία δείχνουν ότι τραβάνε το… κάρο.
Στα αλήθεια δεν έχει ιδιαίτερη σημασία ποια από τις Σερβία, Βραζιλία ή Γαλλία θα αντιμετωπίσουμε στους «16», αφού είναι ίδιας δυναμικότητας και παρόμοιου στιλ. Στις 11 το βράδυ, η Εθνική καλείται να κάνει το 5 στα 5 για να διευκολύνει το δικό της, μετέπειτα, έργο.

Σχετικά άρθρα