Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Τσίπρας: Το ΣΔΟΕ δεν θα γίνει εργαλείο πολιτικών συμφερόντων
Τσίπρας: Το ΣΔΟΕ δεν θα γίνει εργαλείο πολιτικών συμφερόντων   thumbnail

Τσίπρας: Το ΣΔΟΕ δεν θα γίνει εργαλείο πολιτικών συμφερόντων

Ειδική ομάδα για τη διαλεύκανση των υποθέσεων που βρίσκονται στη λίστα Λαγκαρντ ζητά ο Αλέξης Τσίπρας μετά τη συνάντηση που είχε στα γραφεία του ΣΔΟΕ με τον επικεφαλής της υπηρεσίας Στελιο Στασινόπουλο.


Από τις 2.062 υποθέσεις έχουν ελεγχθεί σε δυο χρόνια μόλις 25, και τέλος του 2015 οι υποθέσεις παραγράφονται οριστικά υποστήριξε ο κ.Τσίπρας αποδίδοντας την καθυστέρηση σε πολιτική σκοπιμότητα.


Παράλληλα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση δεν θα δεχτεί να χρησιμοποιηθεί ο ΣΔΟΕ για εξυπηρέτηση πολιτικών σκοπιμοτήτων, υπονοώντας πιθανά σχέδια για άσκηση πιέσεων σε βουλευτές προκειμένου να υπερψηφίσουν Πρόεδρο της Δημοκρατίας.


Αναλυτικά η δήλωση Τσίπρα:


Η επίσκεψη μας αποκάλυψε τα τεράστια προβλήματα και τις αδυναμίες της υπηρεσίας στη μεγαλη υπόθεση της αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής. Οι πρωτοφανείς ελλείψεις προσωπικού και υποδομών, αλλά και οι επικαλύψεις αρμοδιοτήτων, η αναποτελεσματικότητα και οι καθυστερήσεις στη διεκπεραίωση σοβαρότατων φορολογικών υποθέσεων δεν συνιστούν τυχαία υπηρεσιακά προβλήματα. Υποκρύπτουν πολιτική σκοπιμότητα. Από τη σημερινή μας ενημέρωση προκύπτει ότι από τις 2062 Λαγκάρντ έχουν ελεγχθεί σε δυο έτη μόλις 25.


Για τις υπόλοιπες 2037 υποθέσεις απασχολούνται μόνο 35 υπάλληλοι που ταυτόχρονα απασχολούνται και με σωρεία άλλων υποθέσεων ενώ όλοι γνωρίζουν ότι σε ενάμιση χρόνο, στο τέλος του 2015 η υπόθεση παραγράφεται οριστικά. Σημειωτέον οτι :


Από τις 25 υποθέσεις που ελέγχθηκαν προκύπτουν τουλάχιστον 12 εκ. Φόροι. Συμπέρασμα


"Οποιος δεν θέλει να ζυμώσει δέκα χρόνια κοσκινίζει"


Αποτελεί μέγιστο σκάνδαλο ότι την ώρα που τα πιο αδύναμα κοινωνικά στρώματα εξωθούνται στα όρια της οικονομικής απελπισίας από την υπερφορολόγηση, τη φορολόγηση σε μισθούς και τις συντάξεις. Από την αθλιότητα του ΕΝΦΙΑ που δημεύει τη μικρή και μεσαία περιουσία να συνεχίζεται το πάρτι της ασυλίας και της φοροδιαφυγής των οικονομικά ισχυρών. Είναι αναγκαίο να δημιουργηθεί και να στελεχωθεί άμεσα ειδική υπηρεσία από το ΥΠ.ΟΙΚ που θα ασχοληθεί με μεγάλες υποθέσεις φοροδιαφυγής όπως η λίστα Λαγκάρτν, τα 54.000 εμβάσματα στο εξωτερικό, τις χιλιάδες offshore, την υπόθεση των ενδοομιλικών συναλλαγών για την οποία που δεν υπάρχει σχεδόν καθόλου στελέχωση και παρακολούθηση.


Η αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και τη θεσμοθέτηση ενός δίκαιου διάφανους και σταθερού αποτελεσματικού φορολογικού συστήματος αποτελούν πολιτική βούληση


Η παραπαίουσα κυβέρνηση των μνημονίων δεν έχει τη βούληση. Ηρθε η ώρα να δώσει λογαριασμού για τις πράξεις και για τις παραλείψεις της. Οσοι νομίζουν ότι θα χρησιμοποιήσουν φοροελεγκτικούς μηχανισμούς για εξυπηρέτηση πολιτικών σκοπιμοτήτων, να ξέρουν ότι θα μας βρουν απέναντι.


Η ελπίδα για αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής της διαπλοκής και των πελατειακών σχέσεων


Βρίσκεται στην κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας. Βρίσκεται στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που σύντομα θα γίνει πραγματικότητα με τη θέληση του λαού. Θα μας βρουν απέναντι όσοι χρησιμοποιήσουν το ΣΔΟΕ.
Real.gr 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X