Αρχική / Ψυχολογία / Οικογένεια / Πώς θα κάνεις το παιδί να αγαπήσει τα μαθηματικά
Πώς θα κάνεις το παιδί να αγαπήσει τα μαθηματικά  thumbnail

Πώς θα κάνεις το παιδί να αγαπήσει τα μαθηματικά

Θέλετε να το κάνετε να αγαπήσει τους αριθμούς; Φροντίστε να το φέρετε σε επαφή μαζί τους όσο πιο νωρίς γίνεται και να του δείξετε ότι αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της καθημερινότητας. Η περιέργειά του θα το ωθήσει να θέλει να μάθει περισσότερα όταν θα πάει στο σχολείο.

-Αριθμητικό σαφάρι.
 Όσο οδηγείτε στην πόλη, βάλτε το παιδί σας να ψάχνει για αριθμούς στους δρόμους, στα μαγαζιά και στις πινακίδες. Ιδανικά, θα πρέπει να αναγνωρίζει τους αριθμούς μέχρι το 10 πριν το νηπιαγωγείο.

-Ενώστε τις τελείες
. Αυτή η παραδοσιακή πρακτική θα το βοηθήσει να καταλάβει τηνακολουθία των αριθμών. 

-Τηλεφωνήστε
. Γράψτε τον αριθμό τηλεφώνου κάποιου που θέλετε να καλέσετε και βάλτε το να πατήσει τους αριθμούς για να μάθει να τους διαβάζει από τα αριστερά προς τα δεξιά.

-Μετρήστε. Όποτε βρίσκετε ευκαιρία μετρήστε φωναχτά τα άτομα που στέκονται στην ουρά, τα σκαλιά του σπιτιού σας ή τα αυτοκίνητα που περνούν όσο περιμένετε στο φανάρι. Η επανάληψη των αριθμών θα το βοηθήσει να τους εμπεδώσει.

-Τρισδιάστατα παιχνίδια. Δώστε του να παίξει με κύβους, κυλίνδρους και μπάλες για να εξοικειωθεί με τα γεωμετρικά σχήματα και να αποκτήσει αίσθηση του χώρου και των αντικειμένων.

-Μαγειρική. Εφοδιάστε το με φλιτζάνια και κουτάλια και αφήστε το να μετρήσει τις δόσεις που του υπαγορεύετε από τη συνταγή. Έτσι, θα συνειδητοποιήσει τις έννοιες του όγκου και του βάρους, παίζοντας. 


Το διαβάσαμε στο www.manamia.gr

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X