Τσάνας: «Δύσκολη η αποστολή μας»

Πανέτοιμη και δίχως προβλήματα τραυματισμών, η Εθνική Ελπίδων θα τεθεί αντιμέτωπη την Παρασκευή 5/9 με τη Σουηδία για τον 7ο προκριματικό όμιλο του EURO 2013/15 (19:00, Örjans Vall – Χάλμσταντ).

Η ελληνική ομάδα ολοκλήρωσε την προετοιμασία της με την απογευματινή 45άλεπτη επίσημη προπόνηση στο γήπεδο του αγώνα. Ο ομοσπονδιακός προπονητής Κώστας Τσάνας έδωσε έμφαση στην επιθετική ανάπτυξη του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, ενώ επεσήμανε στους νεαρούς διεθνείς τα δυνατά σημεία των αντιπάλων.

«Οι παίκτες μας έχουν κατανοήσει πλήρως τη σημασία του συγκεκριμένου παιχνιδιού. Θα είναι δύσκολη η αποστολή μας, καθώς οι αντίπαλοί μας έχουν πολλούς αγώνες στα πόδια τους και ο βαθμός της αγωνιστικής τους ετοιμότητας είναι υψηλός. Εμείς θα στηριχθούμε στην ποιότητά μας και είμαι βέβαιος ότι θα παρουσιαστούμε ανταγωνιστικοί. Σε αυτό το ματς, το αποτέλεσμα του οποίου θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό την μετέπειτα πορεία των ομάδων και την πρωτιά στον όμιλο, δεν θα παίξει ρόλο μόνο η αγωνιστική προετοιμασία, αλλά σημαντική συμβολή θα έχει και το πάθος που θα βγάλουν οι ποδοσφαιριστές στο γήπεδο. Οι παίκτες μας δείχνουν έτοιμοι για την αυριανή αναμέτρηση και έχουν αποδείξει στο παρελθόν, σε ανάλογης σημασίας αγώνες, ότι μπορούν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων. Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν πολλά σενάρια για την πρόκριση, όμως το σημαντικότερο είναι ότι όλα αυτή τη στιγμή εξαρτώνται από τη δική μας απόδοση και τα δικά μας αποτελέσματα», δήλωσε στο epo.gr ο Έλληνας προπονητής.

Σημειώνεται ότι οι γηπεδούχοι (10 βαθμοί) θέλουν οπωσδήποτε τη νίκη για να διατηρήσουν ζωντανές τις ελπίδες πρόκρισης στα μπαράζ, ενώ η Εθνική μας (12 βαθμοί) ακόμη και με το βαθμό της ισοπαλίας κρατάει την τύχη στα χέρια της.

Οι εξέδρες του πανέμορφου γηπέδου της πόλης Χάλμσταντ, χωρητικότητας 15.000 θεατών, δεν θα γεμίσουν, καθώς οι υπεύθυνοι της Π.Ο. Σουηδίας δεν περιμένουν περισσότερους από 2.000 φίλους της ομάδας, ενώ ο καιρός την ώρα της αναμέτρησης αναμένεται γενικά αίθριος με τη θερμοκρασία στους 18 οC.

Διαιτητής της αναμέτρησης θα είναι ο Ιταλός Ντάβιντε Μάσα, με βοηθούς τους συμπατριώτες του Μάουρο Τονολίνι-Μάρκο Μουσολίνο.

Υπενθυμίζεται ότι στην πρώτη αναμέτρηση των δύο ομάδων στην Κατερίνη στις 15 Νοεμβρίου 2013, η ελληνική ομάδα επικράτησε με το ευρύ 5-1, χάρη στα γκολ των Διαμαντάκου (4΄), Μαυρία (19΄), Ποτουρίδη (44΄, πεν.), Κολοβού (47΄) και Καρέλη (88΄). Οι Σκανδιναβοί είχαν μειώσει με τον Ίσακ στο 38΄, ενώ αγωνίζονταν από το 41΄ με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του τερματοφύλακα Κάλγκρεν.

*Για τον όμιλο της Εθνικής διεξάγεται στις 5/9 και ο αγώνας Μάλτα-Τουρκία στο Ta’ Qali National Stadium.

Σχετικά άρθρα