Παπανικολάου: «Ο κόσμος ευχαριστήθηκε μπάσκετ»!

Ο Κώστας Παπανικολάου τόνισε ότι η Εθνική ομάδα πέτυχε τον αρχικό της στόχο ενώ μίλησε και για το όμορφο μπάσκετ που παίζει η Εθνική ομάδα 
Αναλυτικά οι δηλώσεις του:
«Κάναμε το απόλυτο που θέλαμε. Είμαστε πολύ χαρούμενοι για αυτό. Μας δίνει αβαντάζ στον επόμενο γύρο στον θεωρητικά πιο εύκολο αντίπαλο, αν και από δω και πέρα δεν υπάρχουν εύκολοι αντίπαλοι».
Για το πώς κατάφερε να αντισταθεί η Εθνική στην πίεση και την αντεπίθεση της Αργεντινής: «Η ψυχή του Ελληνα είναι μεγάλη και η δουλειά που έχουμε κάνει από την αρχή της προετοιμασίας για το κομμάτι της συγκέντρωσης είναι μεγάλη. Αυτό χρησιμοποιήσαμε και τα καταφέραμε».
 «Ηταν σημαντική νίκη αλλά πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι. Θεωρώ πως ο κόσμος ευχαριστήθηκε το μπάσκετ που παίζουμε και το καλό είναι ότι το ευχαριστιόμαστε και εμείς οι ίδιοι. Για να προχωρήσεις σε αυτά τα τουρνουά θα πρέπει να παίζεις πάνω από όλα άμυνα. Εμείς αυτό θέλαμε να κάνουμε, αυτό προσπαθούμε να κάνουμε και μέχρι τώρα το κάνουμε πάρα πολύ καλά. Αυτοπεποίθηση υπάρχει στην ομάδα, αλλά πρέπει να ξεκουραστούμε τις μέρες που έχουμε μπροστά μας και να ετοιμαστούμε για τον επόμενο αντίπαλο. Αυτές οι νίκες που κάναμε διαγράφονται στην επόμενη φάση. Δεν υπάρχει εύκολη ομάδα πρέπει να είμαστε έτοιμοι 100%».

Σχετικά άρθρα