Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Βγάζουν στο σφυρί τα σπίτια μας οι ξένοι τοκογλύφοι
Βγάζουν στο σφυρί τα σπίτια μας οι ξένοι τοκογλύφοι  thumbnail

Βγάζουν στο σφυρί τα σπίτια μας οι ξένοι τοκογλύφοι

Μετα τη λεηλασια της δημόσιας περιουσίας οι ξένοι τοκογλύφοι ετοιμάζονται να αρπάξουν και τα σπίτια του κόσμου.
Μετά το ναυάγιο στο Παρίσι ανοίγει ο δρόμος για πλειστηριασμούς εκατοντάδων χιλιάδων ακινήτων τα οποία θα περάσουν σε εξευτελιστικές τιμές στα χέρια ξένων εταιρειών.


Αλλωστε η αρπαγή ξεκίνησε αφού σύμφωνα με τα μεγάλα μεσιτικά γραφεία, σπίτια και οικόπεδα μεγάλης αξίας περνούν μαζικά στα χέρια των ξένων γιατί οι ιδιοκτήτες τους δεν μπορούν να πληρώσουν φόρους.


Με την απελευθέρωση των πλειστηριασμών για την πρώτη κατοικία δεν θα μείνει τίποτα σε ελληνικά χέρια και πολύ σύντομα θα καταντήσουμε δούλοι χωρίς κανένα περιουσιακό στοιχείο και θα δουλεύουμε για ένα κομμάτι ψωμί για τους ξένους τοκογλύφους.
Η τρόικα στις διαπραγματεύσεις που είχε στο Παρίσι με την ελληνική αντιπροσωπεία απαίτησε να προχωρήσει ταχύτατα ο νόμος για τις ομαδικές απολύσεις καθώς και το νέο ασφαλιστικό που προβλέπει ένα ταμείο για όλους και εγγυημένη σύνταξη 350 ευρώ το μήνα.


Οι ξένοι τοκογλύφοι απαίτησαν επίσης να έχουν ολοκληρωθεί οι απολύσεις στο δημόσιο μέχρι το τέλος του χρόνου.


Το κλίμα στις συνομιλίες ήταν βαρύ και το ναυάγιο αναπόφευκτο. Η εξέλιξη αυτή αποκαλύπτει τις προθέσεις της τρόικας και για το κρίσιμο ζήτημα του δημόσιου χρέους.
Οι προσδοκίες διαψεύδονται ολοκληρωτικά με δεδομένο ότι τόσο οι γερμανοί όσο και τα υπόλοιπα γεράκια της Ευρώπης, δεν θέλουν να ακούσουν κουβέντα για τη μείωση του ελληνικού χρέους και γιαυτό τελειώνει ένα ακόμα παραμύθι που σέρβιρε στον κόσμο η μνημονιακή συγκυβέρνηση.


Το στραπάτσο του Παρισιού προκαλεί νευρικό κλονισμό στην κυβέρνηση και στο Μαξίμου αναζητούν εναγωνίως τρόπους για να διαχειριστούν το ζήτημα επικοινωνιακά.
Οι εξελίξεις φέρουν σε δύσκολη θέση τον Αντώνη Σαμαρά ο οποίος το Σάββατο θα πρέπει να προχωρήσει σε εξαγγελίες στη διάρκεια της Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης.
Τελικά η ομιλία του πρωθυπουργού θα περιλαμβάνει συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης αφού η τρόικα έχει εκδώσει απαγορευτικό στα σχέδια του πρωθυπουργού.


Αναγκαστικά ο Αντώνης Σαμαράς θα περιοριστεί στις εξαγγελίες για το πετρέλαιο θέρμανσης και στη μείωση της φορολογίας στα κέρδη των επιχειρήσεων τα οποία έτσι κι αλλιώς είναι ανύπαρκτα.
Το στραπάτσο με την τρόικα επιταχύνει τις πολιτικές εξελίξεις με δεδομένη την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να προχωρήσει σε μετωπική σύγκρουση με την κυβέρνηση.


Τα χτυπήματα πλέον από τη μεριά της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα είναι ανελέητα ενώ ο Αλέξης Τσίπρας διαμορφώνει μια μεγάλη συμμαχία με τις κοινωνικές και παραγωγικές δυνάμεις με βάση ένα εθνικό σχέδιο για την έξοδο από την κρίση.


Το παρασκήνιο του ναυαγίου στο Παρίσι


Η προκαταρκτική αυτή συνάντηση στο Παρίσι θεωρήθηκε «χρήσιμη» για την ελληνική αντιπροσωπεία, αν και το παγωμένο κλίμα στο Παρίσι φάνηκε από την πρώτη μέρα, αφού μετά το πρώτο «μπράβο» για τα δημοσιονομικά στοιχεία που παρουσίασε το υπουργείο οικονομικών, άρχισαν τα ζόρια.


Στείλαμε μια αποστολή με σύνθεση για πολιτική διαπραγμάτευση, όταν οι δανειστές μας έλεγαν συνεχώς ότι δεν μπορεί να γίνει πολιτική διαπραγμάτευση με τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικα. Το Παρίσι ήταν απλώς μία συνάντηση αμφίδρομης ενημέρωσης, μία προσπάθεια να επιταχυνθεί η πέμπτη και τελευταία αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος που θα αρχίσει το τελευταίο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου με τον ερχομό των τροικανών στην Αθήνα.


Την δεύτερη μέρα ήταν η σειρά των υπουργών Ν. Δένδια, Χ. Αθανασίου, Γ. Βρούτση και Κ.Μητσοτάκη να δουν τους εκπροσώπους των δανειστών μας. Με αυτή τη σειρά λοιπόν, είχαμε τις συναντήσεις και τις πρώτες απογοητεύσεις αφού απαντήσεις δεν μπορούσαν να δοθούν καθότι η συνάντηση ήταν προπαρασκευαστική.


Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν οι εντυπώσεις που επιτρέπουν στα στελέχη της αποστολής να πιστεύουν ότι «κατάλαβαν και είδαν την προσπάθεια που έχει γίνει σε σχέση με τις προϋποθέσεις και τις δράσεις που έχουν γίνει».


 


Kontranews.gr 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X