Αρχική / Πολιτισμός / City life / Κλασικισμός και Ευρώπη στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αθηνών
Κλασικισμός και Ευρώπη στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αθηνών thumbnail

Κλασικισμός και Ευρώπη στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αθηνών

Αρχαία και νεότερα έργα τέχνης παρουσιάζονται σε μία έκθεση που εστιάζει στην κοινή πολιτιστική πορεία Ελλάδας και Ιταλίας.


Στα βήματα των δύο πολιτισμών, του ελληνικού και του ιταλικού, εκτυλίσσεται η έκθεση που παρουσιάζεται στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο από τέλη Αυγούστου. Με ενδεικτικό τίτλο "Classicità ed Europa. Το κοινό πεπρωμένο Ελλάδας και Ιταλίας", η έκθεση ιχνηλατεί την κοινή πολιτιστική πορεία των δύο γειτονικών χωρών, η οποία διαμόρφωσε και χαρακτήρισε μέσα στους αιώνες αυτό που σήμερα ονομάζουμε Ευρωπαϊκό Πολιτισμό -μία πορεία στην οποία παρακολουθούμε τις δύο χώρες να συμπορεύονται μέσα από μία πλούσια ιστορία συγκρούσεων, αλληλεπιδράσεων και αφομοιώσεων πολιτιστικών στοιχείων. Η έκθεση συγκεκριμένα παρουσιάζει 23 έργα που καλύπτουν ένα χρονικό διάστημα 4.500 χιλιάδων χρόνων, από τον κυκλαδικό πολιτισμό της 3ης χιλιετίας π.Χ. έως την ελληνική και ιταλική τέχνη του 20ού αιώνα και σημαντικά έργα από διαφορετικές περιόδους, μεταξύ άλλων τους τρεις μεγάλους προϊστορικούς πολιτισμούς που αναπτύχθηκαν στο Αιγαίο, τις κατακτήσεις της Βυζαντινής τέχνης, τη βενετσιάνικη Αναγέννηση, τον ρωμαϊκό μανιερισμό και τους πίνακες του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου, του Mattia Preti ή πιο σύγχρονα του Giani, του Cadorin, του Μόραλη και του Παρθένη. Τα έργα προέρχονται από σημαντικά μουσεία και πινακοθήκες και των δύο χωρών, ενώ η έκθεση φιλοξενείται από 28 Αυγούστου έως 31 Οκτωβρίου στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο στην Αθήνα, αφού πρώτα παρουσιάστηκε στο Προεδρικό Μέγαρο του Κυρηναλίου στη Ρώμη.
Έως 31 Οκτωβρίου 2014. Δευτέρα-Κυριακή: 08:00-20:00.
Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, Πατησίων 44, Τ.Κ.:10682, Αθήνα


tospirto

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X