Αρχική / Ψυχολογία / Κρίσεις πανικού / Κρίσεις πανικού: Μπορεί η ύπνωση να είναι η λύση;
Κρίσεις πανικού: Μπορεί η ύπνωση να είναι η λύση;  thumbnail

Γιάννα, 29 ετών από Κομοτηνή

Κρίσεις πανικού: Μπορεί η ύπνωση να είναι η λύση;

Αναγνώστριάμας ζητά τη συμβουλή των ειδικών μας: 


Καλησπέρα σας. Είμαι 29 χρονών και τα τελευταία 2 χρόνια ταλαιπωρούμαι από κρίσεις πανικού. Έχω επισκεφτεί αρκετούς ψυχολόγουςειδικούς στις γνωσιακές συμπεριφορικές προσεγγίσειςψυχιάτρους λαμβάνοντας zoloft και zanax για 9 μήνες Έχουν μειωθεί οι κρίσεις όμως ακόμα υπάρχουν και ακόμα με φοβίζουν. Η ερώτηση που θα ήθελα να σας κάνω είναι αν γνωρίζεται για την ύπνωση αν θα έχει κάποιο αποτέλεσμα στη δική μου περίπτωση και αν ναι μήπως μπορείτε να μου συστήσετε κάποιο εξειδικευμένο κέντρο. Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.


Απαντά ο Επίκουρος Καθηγητής Ψυχιατρικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Πέτρος Σκαπινάκης.

Η ύπνωση δεν συγκαταλέγεται ανάμεσα στις θεραπείες που θεωρούνται αποτελεσματικές στον πανικό. Εάν δεν βρήκατε κάποια λύση στο πρόβλημά σας αυτό μπορεί να σημαίνει ότι είτε θα πρέπει να επανεξεταστεί η διάγνωση, είτε θα πρέπει να επιμείνετε στη θεραπεία, ενδεχομένως αναζητώντας κάποιους πιο εξειδικευμένους θεραπευτές (π.χ, στο Ινστιτούτο έρευνας της Συμπεριφοράς -www.ibrt.gr). Μερικές φορές το πρόβλημα αυτό είναι δύσκολο και θέλει υπομονη.

 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X