Αρχική / Υγεία / Μπορεί η ομοιοπαθητική να με βοηθήσει σε κρίσεις πανικού;
Μπορεί η ομοιοπαθητική να με βοηθήσει σε κρίσεις πανικού; thumbnail

Μαρίνα, 31 ετών

Μπορεί η ομοιοπαθητική να με βοηθήσει σε κρίσεις πανικού;

Ρωτά η αναγνώστρια μας Μαρίνα Π.Καλησπέρα σας, θα ήθελα να ρωτήσω αν πιστεύετε οτι η ομοιοπαθητική θα μπορούσε να βοηθήσει σε κρίσεις πανικού και φοβίες. τελευταία αντιμετώπισα κρίσεις άγχους λόγω της φοβίας που έχω απέναντι στις ασθένειες.
Απαντάει ο Ομοιοπαθητικός Ιατρός Τριανταφύλλου Παναγιώτης MD


Μέλος ΔΣ της Ελληνικής Εταιρείας Ομοιοπαθητικής Ιατρικής


Το άγχος και οι φοβίες είναι ψυχικής φύσεως προβλήματα για τα οποία οι ασθενείς πολύ συχνά καταφεύγουν στην ομοιοπαθητική θεραπευτική μέθοδο ζητώντας βοήθεια. Η αναζήτηση των αιτιών είναι πολύπλοκο ζήτημα, χωρίς οριστικές απαντήσεις και χωρίς οριστικές λύσεις. Η αλλοπαθητική ψυχιατρική προσπαθεί να θεραπεύσει τις φοβίες, συνήθως με ψυχοθεραπεία συμπεριφοράς ή/και με αντικαταθλιπτικά φάρμακα. Η ψυχοθεραπείες φαίνεται ότι μπορούν να προσφέρουν ανακούφιση και να μάθουν τον ασθενή να διαχειρίζεται την κατάσταση, ιδιαίτερα αν συνυπάρχουν κρίσεις πανικού. Στην ομοιοπαθητική ιατρική, μέσα από ένα πλήρες και ολιστικό ιστορικό διερευνούμε πλήρως την φύση της διαταραχής, την εκδήλωση των συμπτωμάτων με κάθε λεπτομέρεια καθώς αυτό θα μας οδηγήσει στην εκλογή του κατάλληλου όμοιου φαρμάκου ώστε να αποκαταστήσουμε με ήπιο τρόπο, σύντομα και πλήρως την υγεία του ασθενούς. Τα αποτελέσματα της ομοιοπαθητικής στις φοβίες, στις κρίσεις πανικού, στις αγχώδεις διαταραχές είναι συνήθως εντυπωσιακά. Όσο πιο γρήγορα αντιμετωπιστεί το πρόβλημα τόσο πιο γρήγορο και μόνιμο θα είναι το αποτέλεσμα. Η συμβατική ιατρική συνήθως ανακουφίζει τα συμπτώματα ενώ η ομοιοπαθητική μπορεί να δώσει οριστική λύση μέσω της ενίσχυσης των αμυντικών μηχανισμών του οργανισμού σε σωματικό και ψυχικό επίπεδο.

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X