Ιτούδης: «Τουρνουά με ομάδες υψηλού επιπέδου»

Στις 20 και 21 Σεπτεμβρίου διοργανώνεται το πρώτο διεθνές τουρνουά “Nick Galis Cup” με τη συμμετοχή των Παναθηναϊκού, Άρη, ΤΣΣΚΑ Μόσχας και Μπάνβιτ.

Ο νέος προπονητής της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Δημήτρης Ιτούδης, μίλησε για το επερχόμενο τουρνουά στην επίσημη ιστοσελίδα του Άρη τονίζοντας πως είναι μεγάλη τιμή ακόμα και για έναν σύλλογο του μεγέθους της ΤΣΣΚΑ η συμμετοχή σε αυτό.

«Όταν δεχτήκαμε πρόταση από τον ΑΡΗ, και ως ΤΣΣΚΑ και εγώ ως κόουτς, δεχτήκαμε άμεσα. Είναι τιμή και για την ομάδα και για μένα να συμμετάσχουμε στο «Nick Galis Cup». Όλοι γνωρίζουμε τι έχει προσφέρει ο Νίκος Γκάλης στον αθλητισμό και το μπάσκετ και ως ΤΣΣΚΑ θέλαμε να συμμετάσχουμε σ’ αυτό το τουρνουά. Ένα τουρνουά με ομάδες υψηλού επιπέδου. Ο Νίκος Γκάλης ήταν ένας από τους παίκτες που έκαναν την επανάσταση στο ελληνικό μπάσκετ και του χρωστάμε πολλά», είπε ο Δημήτρης Ιτούδης.

«Το τουρνουά το οποίο φέρει το όνομα του Νίκου Γκάλη είναι από μόνο του μία μεγάλη τιμή και για τον ίδιο και για την ομάδα, δε χρειάζεται να πούμε περισσότερα για τη σημασία του. Πιστεύω ότι ο κόσμος της Θεσσαλονίκης θα αγκαλιάσει αυτά τα ματς και θα δώσει μαζικά το παρών», συμπλήρωσε ο Έλληνας τεχνικός.

Για την ΤΣΣΚΑ στο τουρνουά: «Θα λείπουν κάποιοι βασικοί παίκτες μας όπως ο Τεόντοσιτς και ο ΝτεΚολό, ενώ θα δούμε και την κατάσταση του Κριάπα.. Αυτά τα ματς γίνονται για να δούμε σε τι κατάσταση βρίσκονται οι παίκτες και να δούμε τα πρώτα αποτελέσματα της δουλειάς που ξεκίνησε στις 22 Αυγούστου».

Για τη συνεργασία του με την ΤΣΣΚΑ: «Αποτελεί τιμή η συνεργασία με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Γνωρίζουμε τις ευθύνες που υπάρχουν και αντιλαμβανόμαστε τις υποχρεώσεις μας. Υπάρχει μεγάλη ανυπομονησία και όρεξη για να ανταπεξέλθουμε με συνέπεια σ’ αυτές».

Σχετικά άρθρα