Αρχική / Υγεία / Δερματολογία / Ποια είναι η πιο εύκολη μέθοδος Μεταμόσχευσης Μαλλιών ;
Ποια είναι η πιο εύκολη μέθοδος Μεταμόσχευσης Μαλλιών ; thumbnail

Ποια είναι η πιο εύκολη μέθοδος Μεταμόσχευσης Μαλλιών ;

Γράφει ο Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος Χριστόφορος Τζερμιάς

Μετά από πολλά χρόνια ιατρικής προσέγγισης του θέματος της τριχόπτωσης και της Μεταμόσχευσης Μαλλιών, έχουμε την ικανότητα να εφαρμόζουμε όλες τις επιστημονικά τεκμηριωμένες και ελεγμένες θεραπείες, χωρίς προκαταλήψεις.


Η νέα μέθοδος Μεταφοράς και Επανέκφυσης μεμονωμένων τριχοθυλακίων, συνδυάζει εξελιγμένες τεχνικές λήψης και τοποθέτησης, εξασφαλίζοντας τη μέγιστη δυνατή πυκνότητα στην περιοχή αραίωσης, και εντελώς φυσικό, τελικό αποτέλεσμα. Με ειδικά εργαλεία και συγκεκριμένες τεχνικές -που εφαρμόζονται μόνο από έμπειρο, εξειδικευμένο Ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό- λαμβάνονται μεμονωμένα τριχοθυλάκια ή κατά ομάδες, ακόμα και πολύ λεπτά, αφού ο διαχωρισμός τους γίνεται πάντα με μικροσκόπιο, και τοποθετούνται στις περιοχές που παρουσιάζουν αραίωση.

Με τον τρόπο αυτό είναι δυνατός ο διπλασιασμός της πυκνότητας των μαλλιών, βελτιώνοντας σημαντικά το τελικό αισθητικό αποτέλεσμα. Το φυσικό αποτέλεσμα εξασφαλίζεται με την επιλογή και τοποθέτηση συγκεκριμένων τριχοθυλακίων με ιδανική γωνία έκφυσης, ώστε να ταιριάζουν απόλυτα στα παρακείμενα μαλλιά.


Τα νέα μαλλιά μεγαλώνουν κανονικά, δεν πέφτουν ποτέ και έχουν φυσική πυκνότητα.


Όσον αφορά την περιοχή από όπου λαμβάνονται τα τριχοθυλάκια (δότρια περιοχή), εφαρμόζεται η νεότερη, αποκλειστική μέθοδος Τριχοφυτικής Σύγκλισης (trichophytic closure), με ειδικές τεχνικές συρραφής, που επιτρέπουν στα μαλλιά να φυτρώνουν ακόμα και μέσα στην περιοχή αφαίρεσης της σειράς τριχοθυλακίων που μεταφέρονται!


CCHT (Combined Customized Hair Transplantation)


Το πλεονέκτημα της μέθοδου μεταφοράς τριχοθυλακίων και όχι μοσχευμάτων υπερτερεί για ένα βασικό λόγο …   τα τριχοθυλάκια είναι ο τρόπος με τον οποίο φυτρώνουν τα μαλλιά στη φύση. Τα τριχοθυλάκια (τ/θ) περιέχουν 1,2,3 και σπανιότερα περισσότερες τρίχες.


Ακολουθώντας και σεβόμενοι την ανατομία που υπάρχει στη φύση δεν προκαλούμε καταστροφή των διαθέσιμων τριχών, εκμεταλλευόμαστε με άριστο τρόπο τη δότρια περιοχή και έχουμε ένα φυσικό αποτέλεσμα.


Η τεχνική CCHT μας επιτρέπει την τροποποίηση της ΜΜ ανάλογα με τις ανάγκες κάθε ενδιαφερόμενου, την ποιότητα και την υφή των μαλλιών του όπως επίσης και τις δυνατότητες της δότριας περιοχής του.


Εφαρμόζοντας διαφορετικές τεχνικές λήψεις τριχοθυλακίων, έχουμε ουσιαστικά διευρύνει την δότρια περιοχή συγκριτικά με παλαιότερες τεχνικές μεταμόσχευσης μαλλιών. Έχουμε πλέον την δυνατότητα να αναλάβουμε περιστατικά που άλλοι δεν θα αναλάμβαναν ή και να διορθώσουμε αποτελέσματα ΜΜ που έγιναν με απαρχαιωμένες τεχνικές.


Μεταφορά τριχοθυλακίων – ανεξαρτήτως της τεχνικής που εφαρμόστηκε για την λήψη τους – απαιτείται η χρήση μικροσκοπίων. Ο άριστος φωτισμός και η μεγέθυνση των ειδικών μικροσκοπίων μας επιτρέπει να επιτυγχάνουμε 30% περισσότερες τρίχες προς μεταφορά από την ίδια δότρια περιοχή, μειώνοντας στο ελάχιστο κακώσεις στα ευαίσθητα τριχοθυλάκια.


Εκτός των άλλων τα ίδια τα τριχοθυλάκια είναι τουλάχιστον κατά 50% μικρότερα από τα κλασσικά μικρομοσχεύματα για τον ίδιο αριθμό τριχών και αυτό το γεγονός μας επιτρέπει να τα τοποθετήσουμε πλησιέστερα το ένα με το άλλο επιτυγχάνοντας πυκνότητες, που θα ήταν αδιανόητες, πριν λίγα μόλις χρόνια στην ΜΜ, ή ακόμα να τοποθετηθούν ανάμεσα σε υπάρχοντα μαλλιά πυκνώνοντας τα.


Η αναγκαιότητα συνδυασμού τεχνικών στη σύγχρονη Μεταμόσχευση Μαλλιών


Κάθε άνθρωπος είναι μια μοναδική οντότητα και χρειάζεται μια εξατομικευμένη προσέγγιση στο πρόβλημα του.


Δυστυχώς όταν αναφερόμαστε στο θέμα της τριχόπτωσης και της Μεταμόσχευσης Μαλλιών αυτά δεν είναι αυτονόητα. Μια πιθανή εξήγηση είναι το γεγονός ότι η επιστημονική αντιμετώπιση αυτών των θεμάτων είναι επίτευγμα των τελευταίων 10 ετών στην Ιατρική. Δείτε τους μύθους και την πραγματικότητα για αυτά τα θέματα που ταλαιπωρούν πολλούς και είναι κατάλοιπο της εποχής του μάγου της φυλής και των θαυματουργών συνταγών του.


Τα μαλλιά είναι ένα βασικό σημείο αναφοράς για κάθε άνθρωπο. Πόσες φορές δεν μιλάμε για την «ξανθιά με τα σγουρά μαλλιά» ή για τον «μελαχρινό με το μουστάκι» κλπ.
Το χρώμα, η υφή και το πάχος της τρίχας και των μαλλιών αντίστοιχα.
Το χρώμα και η ποιότητα του δέρματος.
Ο ρυθμός και το είδος της τριχόπτωσης …


Είναι κάποιες από τις σημαντικές παραμέτρους για κάθε άτομο ξεχωριστά, που πρέπει οπωσδήποτε να ληφθούν υπό όψιν για τη αντιμετώπιση του προβλήματος της τριχόπτωσης.


Ένας ξανθός 25χρονος νέος με σγουρά μαλλιά και κάτασπρο δέρμα που αραιώνουν τα μαλλιά του στη μπροστινή γραμμή, δεν έχει τίποτα το κοινό με ένα 40χρονο εντελώς φαλακρό άνδρα με ίσια μαλλιά και σκούρο δέρμα.


Οι αισθητικές ανάγκες σε μαλλιά ενός 20χρονου σπουδαστή είναι εντελώς διαφορετικές αν συγκριθούν με ένα 40χρονο επαγγελματία.


Και βέβαια όλα αυτά δεν έχουν καμία απολύτως σχέση όταν αντιμετωπίζουμε μια γυναίκα σε οποιαδήποτε ηλικία, που έχει το παραμικρό πρόβλημα τριχόπτωσης.


Πως είναι δυνατόν να αποφασίσει κάποιος μόνος του, ποια θα πρέπει να είναι η κατάλληλη θεραπεία;


Πως είναι δυνατόν μία και μόνη τεχνική Μεταμόσχευσης Μαλλιών να καλύψει όλες αυτές τις περιπτώσεις;


Ποιος θα πρέπει να είναι ο ακριβής αριθμός των απαιτούμενων τριχοθυλακίων για την βελτίωση της αισθητικής του ενδιαφερομένου;


Πόσα τριχοθυλάκια είναι διαθέσιμα στη δότρια περιοχή, αν είναι κάποιος κατάλληλος για ΜΜ;


Ποια θα πρέπει να είναι η σχεδίαση της μπροστινής γραμμής τριχοφυίας και ποια περιοχή θα πρέπει να καλυφθεί;


Μετά από ώριμη γνώση κάθε μίας τεχνικής ή θεραπείας και μετά από κατασταλαγμένη άποψη για τα υπέρ και κατά κάθε μίας από αυτές, επιλέγουμε την πλέον κατάλληλη θεραπεία ή συνδυασμό θεραπειών, για κάθε ένα ξεχωριστά από τα άτομα, που έρχονται σε εμάς.


Πηγή: www.tzermias.gr X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X