Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Αμφίπολη: Σήμερα οι ανακοινώσεις!
Αμφίπολη: Σήμερα οι ανακοινώσεις! thumbnail

Αμφίπολη: Σήμερα οι ανακοινώσεις!


Η μεγάλη μέρα έφτασε, μετά από εβδομάδες αγωνίας για το ποιος είναι θαμένος τελικά στο εσωτερικό του στον τύμβου της Αμφίπολης.
Το Υπουργείο Πολιτισμού, αναμένεται να κάνει ανακοινώσεις για τα νέα ευρήματα της αρχαιολογικής σκαπάνης, με τα σενάρια να δίνουν και να παίρνουν για τον πιθανό ή τους πιθανούς «ενοίκους» του τάφου.


Τόσο η μεγαλοπρέπεια του μνημείου όσο και το μέγεθός του, δεν σηκώνουν αμφιβολίες για τη σημαντικότητα του προσώπου που ετάφη στο εσωτερικό του.


Χαρακτηριστικό είναι πως οι χθεσινές εξαγγελίες του Αντώνη Σαμαρά στη ΔΕΘ, πυροδότησαν ακόμα περισσότερο τις εικασίες αλλά και τις προσδοκίες, μιας και ο Πρωθυπουργός έκανε λόγο για «κάτι μεγάλο», αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «κανείς δεν μπορεί να πει ακόμα τι κρύβει μέσα το μοναδικό αυτό μνημείο που αποκαλύφθηκε. Αλλά ένας Μακεδονικός τάφος διαμέτρου εκατόν εξήντα μέτρων, περιφέρειας 500 μέτρων και ύψους περιμέτρου 3 μέτρων, είναι ήδη κάτι πάρα πολύ μεγάλο!»


 


 

ΦΩΤΑΓΩΓΕΙΤΑΙ Ο ΤΑΦΟΣ-ΦΡΟΥΡΙΟ Η ΑΜΦΙΠΟΛΗ:


Την ίδια στιγμή, το ενδιαφέρον των τουριστών για τον τάφο είναι αμείωτο. Γι΄αυτό και η αστυνομική δύναμη στην περιοχή έχει διπλασιαστεί, με τον τύμβο να έχει μετατραπεί σε φρούριο, και τους αστυνομικούς της ασφάλειας Σερρών να αλλάζουν αλλεπάλληλα βάρδιες.


Μάλιστα από τη Δευτέρα ο χώρος αναμένεται να φωταγωγηθεί με ειδική γεννήτρια παροχής ρεύματος, ώστε ο αρχαιολογικός χώρος να προστατευθεί από παντός είδους κινδύνους, αλλά και από τα αδιάκριτα βλέμματα.


ΤΙ ΕΧΟΥΝ ΒΡΕΙ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΙ:


Όπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες, οι αρχαιολόγοι μετά την αφαίρεση των αμμωδών επιχωματώσεων στο εσωτερικό του τάφου το Σάββατο, βρέθηκαν μπροστά σε σφυρηλατημένες περίτεχνα κομμένες πέτρες, μάρμαρα, κάτι το οποίο αποφεύγει να επιβεβαιώσει η αρχαιολόγος Κατερίνα Περιστέρη, που συνεχίζει να κρατά κλειστά τα χαρτιά της, παραπέμποντας στην ανακοίνωση του Υπουργείου Πολιτισμού, που αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα τις επόμενες ώρες, περιγράφοντας αναλυτικά τα νέα ευρήματα της αρχαιολογικής σκαπάνης.Πηγή: www.madata.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X