Τοροσίδης, ο πρίγκιπας… τίτλων της Ρόμα

Παίκτες που να έχουν… μέταλλο πρωταθλητή έχει πάρει η Ρόμα με στόχο να καταφέρει να σηκώσει το σκουντέτο, και αυτός που… δείχνει τον δρόμο στους υπόλοιπους είναι ο Βασίλης Τοροσίδης, έχοντας από κοντά τον Χολέμπας, αλλά και τον Μανωλά! Με τον «Τόρο» να αποτελεί… πρίγκιπα των τίτλων, σύμφωνα με θέμα που είχε η «Messaggero» την Κυριακή.   

Συγκεκριμένα, η ιταλική εφημερίδα ανέφερε πως ο Ρούντι Γκαρσία έχει στους «τζιαλορόσι» παίκτες που να ξέρουν πως κατακτούν τίτλους, με πρώτο και καλύτερο τον Βασίλη Τοροσίδη! Η «Messaggero» καλεί μάλιστα τον Έλληνα άσο να δείξει και στον Ντανιέλ Ντε Ρόσι πως… γίνεται να φτάνει σε τίτλους.  

Η ιταλική εφημερίδα, που έχει έδρα στην Ρώμη, παρουσίασε την λίστα με όλους τους παίκτες των «τζιαλορόσι» που έχουν πανηγυρίσει στην καριέρα τους τουλάχιστον ένα πρωτάθλημα! Λίστα που έχει χρώμα… ελληνικό!

Συγκεκριμένα, η Ρόμα διαθέτει 16 παίκτες που έχουν κατακτήσει πρωτάθλημα, με τους συνολικούς… τίτλους τους να είναι 38! Οι Βασίλης Τοροσίδης, Χοσέ Χολέμπας και Κώστας Μανωλάς έχουν συνολικά 12 πρωταθλήματα, και ο πρώην άσος της Skoda Ξάνθης είναι στην κορυφή της λίστας. Συγκεκριμένα έχει 6 πρωταθλήματα με τον Ολυμπιακό! Μόνο ο Μάικον είναι… κοντά τους, καθώς ο Βραζιλιάνος άσος έχει 5.

Η «Messaggero» υπογραμμίζει μάλιστα ότι οι Ντανιέλε Ντε Ρόσι και Μίραλεμ Πιάνιτς δεν έχουν πανηγυρίζει ακόμα τίτλο!

Να αναφέρουμε ακόμα πως ο τεχνικός της Ρόμα Ρούντι Γκαρσία είναι αυτός που οδήγησε τη Λιλ το 2011 στο πρώτο της πρωτάθλημα μετά από 56 χρόνια. Τότε είχε και τον Ζερβινιό, που πρόσφερε πολλά στους «λιλουά», πετυχαίνοντας 15 γκολ στο πρωτάθλημα…

Στο σχετικά θέμα, η ιταλική εφημερίδα αναφέρει για τον Ντανιέλ Ντε Ρόσι και τον Βασίλη Τοροσίδη: «Ο Ντανιέλε θα πλήρωνε από την τσέπη του για να πήγαινε να πανηγυρίσει στις αρχές του καλοκαιριού τη νέα χρονιά. “Αγαπητέ Τόρο, μπορείς να μου εξηγήσεις λίγο πώς γίνεται;”. Αυτό θα ρωτήσει με περιέργεια ο Ντε Ρόσι τον συμπαίκτη του Τοροσίδη, τον πρίγκηπα και συλλέκτη τίτλων”. Αυτός ακριβώς, ο Τόρο, είναι ο τζαλορόσο ρέκορντμαν: έξι πρωταθλήματα κερδισμένα στην Ελλάδα. Έξι, όχι ένα. Ναι, στην Ελλάδα και όχι στην Αγγλία ή στην Ισπανία, αλλά προκαλούν σεβασμό».

Οι παίκτες της Ρόμα που έχουν ήδη στεφθεί πρωταθλητές είναι οι:
Βασίλης Τοροσίδης: 6 πρωταθλήματα (Ολυμπιακός)
Ντάγκλας Μάικον: 5 πρωταθλήματα (1 με Κρουζέιρο, 4 με Ίντερ)
Χοσέ Χολέμπας: 4 πρωταθλήματα (Ολυμπιακός)
Μπόγκταν Λόμποντ: 4 πρωταθλήματα (2 με Ντινάμο Βουκουρεστίου, 1 με Ραπίντ Βουκουρεστίου, 1 με Άγιαξ)
Άσλεϊ Κόουλ: 3 πρωταθλήματα (2 με Άρσεναλ, 1 με Τσέλσι)
Σεϊντού Κεϊτά: 3 πρωταθλήματα (Μπαρτσελόνα)
Κώστας Μανωλάς: 2 πρωταθλήματα (Ολυμπιακός)
Μάρκο Μποριέλο: 2 πρωταθλήματα (1 με Μίλαν, 1 με Γιουβέντους)
Μαπού Γιανγκά-Μπιγουά: 1 πρωτάθλημα (Μονπελιέ)
Λεάντρο Καστάν: 1 πρωτάθλημα (Κορίνθιανς)
Ζερβινιό: 1 πρωτάθλημα (Λιλ)
Σαλίχ Ουτσάν: 1 πρωτάθλημα (Φενέρμπαχτσε)
Άντεμ Λιάιτς: 1 πρωτάθλημα (Παρτίζαν)
Φραντσέσκο Τότι: 1 πρωτάθλημα (Ρόμα)
Μόργκαν Ντε Σάνκτις: 1 πρωτάθλημα (Γιουβέντους)
Ούρμπι Εμάνιουελσον: 1 πρωτάθλημα (Μίλαν)
Ρούντι Γκαρσία: 1 πρωτάθλημα (Λιλ)

Σχετικά άρθρα