Εθνική… φάντασμα αποκλείστηκε από την Σερβία!

Με εμφάνιση… φάντασμα σε σχέση με την παρουσία της στην πρώτη φάση η Εθνική ηττήθηκε στην Μαδρίτη από την Σερβία (90-72) και αποκλείστηκε από την πρώτη οκτάδα του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Η Εθνική σε αντίθεση με τις αναμετρήσεις της πρώτης φάσης άρχισε τον αγώνα χωρίς καλή άμυνα και να μεταφέρει το παιχνίδι κάτω από το καλάθι, με συνέπεια η Σερβία που άρχισε καλύτερα και στις δύο πλευρές του γήπεδου να προηγηθεί με 15-10 με πρωταγωνιστή τον Νίκολα Κάλινιτς λίγο μετά την συμπλήρωση των πρώτων πέντε λεπτών.

Η ελληνική ομάδα ισοφάρισε σε 15-15 στο 6’ και 17-17 στο 7’ με τον Γιώργο Πρίντεζη σε πολύ καλή κατάσταση, αλλά η Σερβία δεν έχασε το προβάδισμα και με 2 βολές του Κρστιτς προηγήθηκε με 23-19 λίγο πριν το τέλος του πρώτου δεκάλεπτου. Με τρίποντο του Μπογκντάντοβιτς η Σερβία προηγήθηκε ξανά με 4 (28-24) στο 11’ και με 5 (35-30) με νέο τρίποντο του Μπογκντάνοβιτς στο 14’.

Η «επίσημη αγαπημένη» με τους Γιάννη Αντετοκούνμπο, Βαγγέλη Μάντζαρη βελτιώθηκε αμυντικά και με πέντε σερί πόντους του Νίκου Ζήση πέρασε για πρώτη φορά στο σκορ (42-41) στο 18’. Η Σερβία απάντησε όμως με 5-0 σερί με καλάθι του Ραντούλιτσα και γκολ φάουλ του Κάλινιτς και τελείωσε το πρώτο ημίχρονο με προβάδισμα τεσσάρων πόντων (46-42).

Η Σερβία στο πρώτο ημίχρονο ήταν πιο συγκεντρωμένη και δυναμική στην άμυνα και είχε μεγαλύτερη ισορροπία στην επίθεση με λύσεις έξω από τα 6,75 μέτρα και μέσα στην ρακέτα με τον Ραντούλιτσα να μοιάζει ανίκητος. Κορυφαίος της, ωστόσο, ήταν ο Κάλινιτς με 12 πόντους. Από την ελληνική ομάδα απουσίαζε στο πρώτο ημίχρονο η αποτελεσματική άμυνα και η ισορροπία στην επίθεση.

Με δύο τρίποντα των Καλάθη, Αντετοκούνμπο η Εθνική ισοφάρισε σε 50-50 στο 21’, αλλά δεν βελτίωσε την άμυνα της και στην επίθεση δεν μπορούσε καν να ακουμπήσει την μπάλα μέσα στην ρακέτα, με συνέπεια η Σερβία, που υπερείχε κοντά στις δύο ρακέτες με επιμέρους σκορ 9-2 ξέφυγε για πρώτη φορά με 7 (59-52) μετά το 26’. Η κατάσταση δεν βελτιώθηκε και μετά το τάιμ άουτ του Κατσικάρη και με τρεις βολές του Τεόντοσιτς και δύο του Κρστιτς οι «πλάβι» ξέφυγαν με 11 (64-53) με 1’ και 36’’ να απομένουν για το τέλος της τρίτης περιόδου.

Σε λίγο περισσότερα

Σχετικά άρθρα