Αρχική / Διάφορα αλλά όχι Αδιάφορα / Οι δισεκατομμυριούχοι που παράτησαν τις σπουδές τους για να κυνηγήσουν το όνειρό τους
Οι δισεκατομμυριούχοι που παράτησαν τις σπουδές τους για να κυνηγήσουν το όνειρό τους    thumbnail

Οι δισεκατομμυριούχοι που παράτησαν τις σπουδές τους για να κυνηγήσουν το όνειρό τους

Για τους περισσότερους φοιτητές ο Σεπτέμβριος σηματοδοτεί την επιστροφή στα πανεπιστήμια και που μεταφράζεται σε πολύ διάβασμα. Ωστόσο αυτό δεν ισχύει για όλες τις ειδικότητες, αφού όπως παρατηρείται στον τομέα της τεχνολογίας υπάρχουν πολλά παραδείγματα ανθρώπων που ενώ παράτησαν τις σπουδές τους κατάφεραν να γίνουν εκατομμυριούχοι.


Ενδεικτικό είναι πως ο Αμερικανός επιχειρηματίας Peter Thiel, δίνει 100.000 δολάρια σε παιδιά που αποφασίζουν να εγκαταλείψουν τις σπουδές τους για να ξεκινήσουν τις δικές τους επιχειρήσεις κυνηγώντας να κάνουν πραγματικότητα το όνειρό τους. Μάλιστα ο ίδιος πιστεύει και υποστηρίζει πως δεν χρειάζεται να έχει ολοκληρώσει τις σπουδές σου για να μπορέσεις να χτίσεις μία αυτοκρατορία. Χαρακτηριστικά είναι τα παραδείγματα των Bill Gates, Michael Dell, Mark Zuckerberg, Steve Jobs κ.ά..  • Ο Bill Gates της Microsoft με περιουσία που αγγίζει τα 81 δισ. δολάρια ξεκίνησε τις σπουδές του στο Harvard το 1973, ωστόσο δύο χρόνια αργότερα τις παράτησε για να ιδρύσει την εταιρεία του.
  • Ο Michael Dell, της εταιρείας ηλεκτρονικών υπολογιστών Dell με περιουσία που φτάνει τα 18.8 δισ. δολάρια. Ο Dell ήταν πρωτοετής στο πανεπιστήμιο του Texas στο Austin και σπούδαζε βιολογία. Ωστόσο αποφάσισε να τα παρατήσει όλα και να ασχοληθεί με τη μεγάλη του αγάπη που ήταν οι υπολογιστές. Το 1984 ο Dell ίδρυσε την εταιρεία του, η οποία εξελίχθηκε σε αυτοκρατορία.
  • Ο Mark Zuckerberg του Facebook με περιουσία που φτάνει τα 34 δισ. δολάρια παράτησε τις σπουδές του στο Harvard για να φτιάξει το Facebook.
  • Ο Steve Jobs της Apple, η περιουσία του οποίου άγγιζε τα 7 δισ. δολάρια αποφάσισε να παρατήσει το Reed College για να "ανοίξει" την Apple σε ένα γκαράζ το 1974. Ο ίδιος πάντως έλεγε πως τα χρήματα δεν ήταν η προτεραιότητα του, καθώς το να πεθάνει πλούσιος δεν σήμαινε κάτι γι αυτό. Αυτό που τον ενδιέφερε ήταν πως ήξερε ότι είχε κάνει κάτι σπουδαίο.
  • Ο Jack Dorsey, ένας από τους συνιδρυτές του Twitter με περιουσία 2,6 δισ. δολάρια σπούδαζε στο στο Missouri University στο τμήμα των τεχνολογικών επιστημών πριν μετεγγραφεί στο NYU, από όπου έφυγε χωρίς να πάρει πτυχίο για να ξεκινήσει το Twitter.
  • Ο Sean Parker του Napster, με περιουσία 3,2 δισ δολάρια δεν σπούδασε ποτέ και κατάφερε να γίνει ένας από τους πλέον επιτυχημένους επιχειρηματίες στο χώρο της τεχνολογίας. Ηταν συνιδρυτής του Napster που έφερε επανάσταση στο downloading τραγουδιών και βίντεο και ο πρώτος πρόεδρος του Facebook.
  • Ο Evan Williams του Twitter με περιουσία που αγγίζει τα 3,1 δισ δολάρια φοιτούσε στο πανεπιστήμιο της Nebraska, ωστόσο μετά από ενάμισι χρόνο σπουδών τα παράτησε όλα για να ξεκινήσει διάφορες startup επιχειρήσεις.
  • Ο Jan Koum του WhatsApp με περιουσία που φτάνει τα 7,1 δισ δολάρια, σπούδαζε μαθηματικά και πληροφορική στο πανεπιστήμιο του Σαν Χοσέ. Τελικά τα παράτησε όλα. Κατάφερε να φτιάξει το WhatsApp, το οποίο το πούλησε στη facebook για 19 δισ δολάρια.

Πηγή: ishare.gr 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X