Αρχική / Ψυχολογία / Οικογένεια / Γκρινιάζει και κλαίει όταν κάνει μπανάκι; Υπάρχει λύση!
Γκρινιάζει και κλαίει όταν κάνει μπανάκι; Υπάρχει λύση!  thumbnail

Γκρινιάζει και κλαίει όταν κάνει μπανάκι; Υπάρχει λύση!

Για ορισμένα παιδιά το μπάνιο αποτελεί την πιο βαρετή διαδικασία και αυτό γιατί θα πρέπει να διακόψουν τις δραστηριότητες τους, να γδυθούν και να βραχούν! Αυτόματα όλο αυτό τα κάνει να γκρινιάζουν και να αρνούνται να συμμετάσχουν.


Ο κ. Στέλιος Μαντούδης, www.mandou.gr Αναπτυξιακός Εργοθεραπευτής δίνει τρείς απλές αλλά και χρήσιμες συμβουλές ώστε να μετατρέψετε αυτή την ανούσια, για τα παιδιά διαδικασία, σε παιχνίδι.


Προσθέστε στην μπανιέρα διασκεδαστικά αξεσουάρ


Ένα παιδί κάνει μπάνιο πιο εύκολα όταν ξέρει ότι στην μπανιέρα θα συναντήσει αγαπημένα διασκεδαστικά αξεσουάρ, τα οποία έχετε επιλέξει μαζί. Θα χρησιμοποιήσει πιο πρόθυμα το σαπούνι εάν του έχετε αγοράσει ένα με σχήμα το αγαπημένο του ζώο και άρωμα. Επίσης, θα δεχτεί πιο εύκολα το τρίψιμο του σφουγγαριού εάν είναι με τον αγαπημένο του ήρωα.


Φροντίστε η ώρα του μπάνιου να είναι ευχάριστη


 Η ώρα του μπάνιου για το παιδί σας δεν έχει την ίδια σημασία που έχει για εσάς. Για αυτό και πρέπει εκείνη η ώρα να είναι ευχάριστη και άνετη. Σιγουρευτείτε ότι το νερό είναι αρκετά ζεστό, υπάρχει καλοριφέρ κοντά του (τη χειμερινή περίοδο) και χαλάκι ειδικό μπανιέρας. Φροντίστε για τις ανέσεις του όπως σκαμνάκι μπροστά στον νιπτήρα και κάνετε παρέα το πλύσιμο των χεριών, των δοντιών, του προσώπου κάτι που βαριέται πολύ να κάνει μόνο του.


Μετατρέψτε το σε μια ευχάριστη συνήθεια


Από τη στιγμή της γέννησης του παιδιού πρέπει να συμπεριλάβετε το μπάνιο στο πρόγραμμα του και να το μετατρέψετε σε μια ευχάριστη συνήθεια. Εάν έχει γίνει μέρος της ρουτίνας του τότε είναι πολύ δύσκολο να το αρνηθεί κατά το πέρασμα των χρόνων. Αρχίστε σιγά σιγά στην ηλικία των τριών ετών να του δείχνετε τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να πλένετε και μόνο του και κάθε φορά που τελειώνει κάνετε θετικά σχόλια όπως "πόσο όμορφα μυρίζεις"


 


 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X