Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Τσίπρας στο CNBC: Θα έχουμε εκλογές
Τσίπρας στο CNBC: Θα έχουμε εκλογές  thumbnail

Τσίπρας στο CNBC: Θα έχουμε εκλογές

Αλέξης Τσίπρας: Εκλογές στις αρχές του 2015 – Η πολιτική αλλαγή στην Ελλάδα, πρόκληση για κοινές ευρωπαϊκές λύσεις.


"Μια πολιτική αλλαγή στην Ελλάδα δεν είναι μια απειλή για την Ευρώπη, αλλά μια πρόκληση προκειμένου να βρεθεί μια λύση στο κοινό μας πρόβλημα" δήλωσε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στο τηλεοπτικό δίκτυο CNBC.


"Καταστροφή" χαρακτήρισε την απώλεια του ΑΕΠ κατά 25% ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο CNBC, στο περιθώριο του φόρουμ Ambrossetti Club στη λίμνη Κόμο.


"Η Ελλάδα έχει 29% ανεργία, ένα ποσοστό απαράδεκτο για ευρωπαϊκή χώρα. Την ίδια στιγμή ο μεγάλος κίνδυνος για όλη την Ευρώπη, όχι μόνο για την Ελλάδα, είναι ο αποπληθωρισμός. Το πρόγραμμα της τρόικας αναγκάζει την Ελλάδα να δίνει 4,5% εκ του πρωτογενούς πλεονάσματος προκειμένου να πληρώνονται οι τόκοι των δανείων. Είναι αδύνατον να υπάρξει ανάπτυξη με τέτοιες υποχρεώσεις, για αυτό δεν είμαι τόσο αισιόδοξος" ήταν το σχόλιο του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.


Αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών τις οποίες θεωρεί πολύ πιθανές στις αρχές του 2015 μιας και πιστεύει πως είναι πολύ δύσκολο για την παρούσα κυβέρνηση να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας.


"Είναι απαραίτητο να αλλάξουμε πολιτική και δεν βλέπω άλλη διέξοδο από το να έχουμε εκλογές και να αλλάξουμε κυβέρνηση, να έχουμε μια καινούργια πλειοψηφία στην Βουλή προκειμένου να επαναδιαπραγματευτούμε με τους εταίρους μας" είπε ο Αλ. Τσίπρας.


"Αυτό που πρέπει να γίνει κατανοητό στους Ευρωπαϊους είναι πως μια πολιτική αλλαγή στην Ελλάδα δεν είναι μια απειλή για την Ευρώπη, αλλά μια πρόκληση προκειμένου να βρεθεί μια λύση στο κοινό μας πρόβλημα" κατέληξε.Left.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X