Αρχική / Υγεία / Πλαστική χειρουργική / Αποκατάσταση Μαστών μετά από Μαστεκτομή
Αποκατάσταση Μαστών μετά από Μαστεκτομή thumbnail

Αποκατάσταση Μαστών μετά από Μαστεκτομή


Γράφει ο Δρ. Ζήσης Μπουκουβάλας
Ο καρκίνος του μαστού αποτελεί παρά τα σύγχρονα διαγνωστικά μέσα μία πραγματικότητα που συχνά οδηγεί στην δυσάρεστη αλλά αναγκαία και επιβεβλημένη λύση της μαστεκτομής. Κατόπιν τούτου είναι δουλειά του Πλαστικού Χειρουργού να αποκαταστήσει την δύσμορφη ουλή που καταλείπετε και να επαναφέρει την αρμονία στο γυναικείο σώμα.

Οι επεμβάσεις αποκατάστασης στοχεύουν στην ανακατασκευή του όγκου και του σχήματος του μαστού και του συμπλέγματος θηλής-άλω. Στις επεμβάσεις αποκατάστασης συμπεριλαμβάνονται και αυτές που γίνονται στον ετερόπλευρο υγιή μαστό, για την επίτευξη συμμετρίας ή για προληπτικούς λόγους. Οι επεμβάσεις για την αποκατάσταση του μαστού μπορεί να ξεκινήσουν στον ίδιο χειρουργικό χρόνο με την μαστεκτομή, οπότε η γυναίκα ουσιαστικά δεν βιώνει την έλλειψη του μαστού της ή να γίνουν μετά από 1-2 χρόνια. Η απόφαση αυτή εξαρτάται πέρα από την επιθυμία της γυναίκας και από την ιατρική γνώμη του μαστολόγου που αξιολογεί τους χαρακτήρες της νόσου και τυχόν συμπληρωματικές θεραπείες που χρειάζονται. Οι γυναίκες που νόσησαν από καρκίνο του μαστού χρειάζονται εξατομικευμένη προσέγγιση. Ο πλαστικός χειρουργός μπορεί να δώσει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες στην ενδιαφερόμενη γυναίκα για όλες τις δυνατότητες που υπάρχουν για την ανακατασκευή του μαστού της. Η ενημέρωση της ασθενούς είναι δυνατόν να γίνει πριν ή μετά την εγχείρηση της μαστεκτομής.


Πηγή: www.drboukouvalas.gr


Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X