Το Μουντομπάσκετ σε αριθμούς

Η προημιτελική φάση του Μουντομπάσκετ ξεκινάει αύριο και ενδιαφέρον παραμένει αμείωτο. Πλέον έχουν μείνει 8 ομάδες που θα παλέψουν για την είσοδο τους στην 4αδα. Αυτά είναι μερικά σημαντικά στοιχεία. 

– Από τους 10 κορυφαίους σκόρερ του Μουντομπάσκετ, μόνο ο Πάου Γκασόν (2ος με 123 πόντους) και ο Γκόραν Ντράγκιτς (6ος με 99 πόντους) συνεχίζουν στη διοργάνωση.

– Τουρκία, ΗΠΑ, Λιθουανία και Σερβία ήταν στους 4 στο προηγούμενο Παγκόσμιο το 2010 και συνεχίζουν να βρίσκονται τώρα στην φάση των 8. Ωστόσο Λιθουανία και Τουρκία κοντράρονται μεταξύ τους.

– Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του Ευρωμπάσκετ του 2013, 3 από τις 4 κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης συνεχίζουν στο Μουντομπάσκετ. Εκτός είναι η Κροατία.

– Τα καλύτερα ποσοστά. Οι ΗΠΑ έχουν 52,7% στα δίποντα, η Σερβία 38,9% στα τρίποντα και η Ισπανία με 76,1% στις βολές.

– Οι ΗΠΑ είναι η καλύτερη ομάδα στατιστικά. Έχει 255 ριμπάουντ, 133 ασίστ και 84 κλεψίματα. Κορυφαία στα κοψίματα η Ισπανία με 36.

– Η Τουρκία έχει 42,2% στα δίποντα (15η), 33,9% στα τρίποντα (14η) και 68,3% στις βολές (18η). Ωστόσο είναι ακόμα στην διοργάνωση.

– Η Τουρκία και η Βραζιλία είναι δύο από τις ομάδες που συμμετέχουν με wild card και συνεχίζουν στους προημιτελικούς. Εκτός είναι η Φινλανδία και η Ελλάδα.

– Η Σλοβενία χρειάζεται μία νίκη στα επόμενα παιχνίδια της για να πραγματοποιήσει την καλύτερη της επίδοση σε Παγκόσμιο. Με την παρουσία της στους 8, έχει ισοφαρίσει το καλύτερο της πλασάρισμα. 

– Το τελευταίο παιχνίδι της Σερβία με την Βραζιλία σε Μουντομπάσκετ ήταν το 1986 στον μικρό τελικό.

– ΗΠΑ και Ισπανία από το 1998 βρίσκονται στους ημιτελικούς του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Σχετικά άρθρα