Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / «Παζάρι» για τις εκπτώσεις στον ΕΝΦΙΑ
«Παζάρι» για τις εκπτώσεις στον ΕΝΦΙΑ  thumbnail

«Παζάρι» για τις εκπτώσεις στον ΕΝΦΙΑ

Μέχρι και την τελευταία στιγμή θα γίνονται διορθώσεις στην τροπολογία που θα καταθέσει το υπουργείο Οικονομικών για τον ΕΝΦΙΑ καθώς νωρίτερα θα δοθεί στις κοινοβουλευτικές ομάδες των κομμάτων της συγκυβέρνησης. 

Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Οικονομικών η έκπτωση για τα μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα θα «κλειδώσει» στο 20% αν και βουλευτές της συγκυβέρνησης ήθελαν η έκπτωση να φτάσει στο 25%.  

Έκπτωση και στην συνέχεια…. ταλαιπωρία

Μόλις ψηφιστεί η τροπολογία και «κλειδώσει» το ποσοστό έκπτωσης για τα μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα θα αρχίσει η ταλαιπωρία για τους ιδιοκτήτες καθώς θα πρέπει οι ενδιαφερόμενοι να κάνουν την ανάλογη αίτηση ότι δηλαδή δικαιούνται την έκπτωση και στην συνέχεια η ΔΕΗ να κάνει τις διασταυρώσεις μέσω των αρχείων που διαθέτει. Αυτό σημαίνει πως οι ιδιοκτήτες θα πρέπει να καταβάλλουν κανονικά τις δόσεις (η 1η δόση είναι στις 30 Σεπτεμβρίου) και στην συνέχεια να γίνει συμψηφισμός. 

Οι εσωτερικές διαβουλεύσεις αναμένεται να συνεχιστούν μέχρι το παρά πέντε προκειμένου να βρεθεί η χρυσή τομή για ένα θέμα που έχει προκαλέσει σοβαρό πρόβλημα και μεγάλο πολιτικό κόστος στην κυβέρνηση το οποίο αποτυπώθηκε και στις πρόσφατες δημοσκοπήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας. 

Μείωση της έκτακτης εισφοράς έως 30%

Μόνιμη μέχρι το 2016 θα είναι η… έκτακτη εισφορά η οποία θα αρχίσει να μειώνεται σταδιακά από την 1η Ιανουαρίου του 2015. Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και με τη συμμετοχή του υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη και του αναπληρωτή υπουργού Χρήστου Σταϊκούρα, αποφασίστηκε πως από τη νέα χρονιά θα αρχίσει η μείωση της έκτακτης εισφοράς κατά 30% ενώ μέχρι το τέλος του έτους θα μειωθεί κατά 20% επιπλέον. Στόχος του οικονομικού επιτελείου είναι η σταδιακή κατάργηση του μέτρου έως το τέλος του 2016.

«Γαλάζιοι» βουλευτές ζητούν το «κεφάλι» του Καραβίτη 

Λίγες ώρες μετά τα όσα είπε ο Πρωθυπουργός στην ΔΕΘ για τον ΕΝΦΙΑ, ο οποίος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να «πάρει τα κεφάλια» όσων ευθύνονται για τα λάθη, 21 βουλευτές της ΝΔ με ερώτηση τους ζητούν να μάθουν αν ο Ν. Καραβίτης παραμένει σύμβουλος του υπουργείου Οικονομικών. 

Παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών σημείωναν πως ο κ. Καραβίτης ήταν εξωτερικός συνεργάτης και αποχώρησε μόλις ο Γ. Στουρνάρας μετακόμισε στην Τράπεζα της Ελλάδος. 

Ολόκληρη η ερώτηση των βουλευτών της ΝΔ 

ΘΕΜΑ: «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΑΔΙΚΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΤΟΥ ΕΝΦΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΟΓΙΣΜΟΣ

ΕΥΘΥΝΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΑΡΧΙΚΑ ΛΑΘΗ»

Κύριε Υπουργέ,

Πέρασε ικανός χρόνος από τότε που πρωτοείδαν το φως της δημοσιότητας, οι πίνακες του Υπουργείου Οικονομικών με τις νέες και σε πολλές περιπτώσεις εξωφρενικές τιμές του ΕΝΦΙΑ, ιδιαίτερα για τα εντός σχεδίου και εκτός αντικειμενικού συστήματος προσδιορισμού τιμών οικόπεδα.

Περιμέναμε, ειλικρινά, από σας κ. Υπουργέ, πέραν της αυτονόητης αποκατάστασης των πινάκων τιμών με τους περυσινούς συγκριτικούς των ΔΟΥ, και σχετική ανακοίνωση με τα πειθαρχικά και άλλα μέτρα που θα λαμβάνατε ή έχετε λάβει κατά παντός υπευθύνου, για την πρωτοφανή κοινωνική, οικονομική και πολιτική αναστάτωση που προκλήθηκε.

Δυστυχώς κ. Υπουργέ, ούτε απάντηση λάβαμε, ούτε σχετική ενημέρωση είχαμε……

Κατόπιν αυτών, επανερχόμαστε, ζητώντας ενημέρωση για τα κατωτέρω:

1) Αν δώσατε εντολή διενέργειας σχετικής έρευνας, για τον εντοπισμό του ή των υπευθύνων.
2) Αν ελήφθησαν πειθαρχικά ή άλλα μέτρα κατ' αυτών και ποια ….
3) Αν παραμένει ακόμη σύμβουλος στο Υπουργείο σας, ο "αρχιτέκτονας" του ΕΝΦΙΑ, καθηγητής Νίκος ΚΑΡΑΒΙΤΗΣ και σε θετική περίπτωση, αν ακόμη θεωρείται "απαραίτητος" για σας και κατ' επέκταση για την κυβέρνηση.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο ως άνω κύριος καθηγητής, ήταν ο "εμπνευστής" της επιβολής φόρου στα ποιμνιοστάσια, τα κοτέτσια και τις παρατημένες ορεινές πλαγιές της Ελληνικής υπαίθρου…..

Οι υπογράφοντες βουλευτές:
1. Ηλίας Γ. ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΗΣ (Ν. Τρικάλων)
2. Ιορδάνης ΤΖΑΜΤΖΗΣ (Ν. Πέλλης)
3. Θεόδωρος ΣΟΛΔΑΤΟΣ (Ν. Λευκάδος)
4. Παύλος ΒΟΓΙΑΤΖΗΣ (Ν. Λέσβου)
5. Τιμολέων ΚΟΨΑΧΕΙΛΗΣ (Ν. Γρεβενών)
6. Ανδρέας ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ (Ν. Βοιωτίας)
7. Δημήτριος ΣΑΜΠΑΖΙΩΤΗΣ (Ν. Μεσσηνίας)
8. Σάββας ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ (Β΄ Θεσσαλονίκης)
9. Ασημίνα ΣΚΟΝΔΡΑ (Ν. Καρδίτσας)
10 .Ανδρέας ΜΑΡΙΝΟΣ (Ν. Ηλείας)
11. Γεωργία ΜΠΑΤΣΑΡΑ (Ν. Ημαθίας)
12. Δημήτριος ΚΥΡΙΑΖΙΔΗΣ (Ν. Δράμας)
13. Αθανάσιος ΝΤΑΒΛΟΥΡΟΣ (Ν. Αχαϊας)
14. Δημήτριος ΧΡΙΣΤΟΓΙΑΝΝΗΣ (Ν. Πιερίας)
15. Ιωάννης ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ (Ν. Καβάλας)
16. Κωνσταντίνος ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ (Ν. Φθιώτιδος)
17. Χρίστος ΔΗΜΑΣ (Ν. Κορινθίας)
18. Άννα ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ (Β΄ Αθηνών)
19. Θεόδωρος ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ (Β΄ Θεσσαλονίκης)
20. Ευθύμιος ΚΑΡΑΝΑΣΙΟΣ (Ν. Χαλκιδικής)
21. Ελένη ΜΑΚΡΗ – ΘΕΟΔΩΡΟΥ (Ν. Φθιώτιδος)
Real.gr 

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X