Αρχική / Πολιτισμός / City life / Οι εκθέσεις στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης
Οι εκθέσεις στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης  thumbnail

Οι εκθέσεις στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Με τρεις ενδιαφέρουσες εκθέσεις ετοιμάζεται να υποδεχθεί τη νέα σεζόν το δραστήριο ίδρυμα.


Με την έκθεση «Έρως» το 2009 το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης εγκαινίασε ένα διαφορετικό τρόπο οργάνωσης των αρχαιολογικών ευρημάτων με βάση θεματικούς άξονες που άπτονται της ανθρώπινης καθημερινότητας. Όπως είχε αναγγελθεί από τότε, την έκθεση έρως θα ακολουθούσαν δύο ακόμα εκθέσεις με ανάλογα θέματα. Όπερ και εγένετο.
Η πρώτη από τις δύο θεματικές που ολοκληρώνουν την «τριλογία» η οποία εγκαινιάστηκε το 2008, τιτλοφορείται «Ίασις. Υγεία, νόσος, θεραπεία από τον Όμηρο στον Γαληνό» και θα διαρκέσει από 20 Νοεμβρίου 2014 ως 31 Μαΐου 2015. Πρόκειται για μια επισκόπηση της εξέλιξης των αρχαίων ελληνικών θεραπευτικών πρακτικών μέσα από 300 εκθέματα προερχόμενα από 41 μουσεία της Ελλάδας και του εξωτερικού.
Η δεύτερη έκθεση τιτλοφορείται «Ο θάνατος και η ζωή μετά στην αρχαία Ελλάδα» και θα διαρκέσει από 11 Δεκεμβρίου 2014 ως 8 Φεβρουαρίου 2015 –στη συνέχεια θα μεταφερθεί στη Νέα Υόρκη στο Ίδρυμα Ωνάση. Με αφετηρία τις περιγραφές του Κάτω Κόσμου στα Ομηρικά Έπη, οι επιμελητές της έκθεσης «αφηγούνται» τις διαφορετικές αντιλήψεις για την τύχη της ανθρώπινης ψυχής μετά θάνατον μέσα από αντικείμενα που έφερε στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη.
Η τρίτη έκθεση του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης που θα μας απασχολήσει το επόμενο διάστημα έχει εντελώς διαφορετικό προσανατολισμό και εντάσσεται στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων για το έτος Γκρέκο. Ο τίτλος της είναι «Ο θάνατος στο έργο του Γκρέκο» και θα διαρκέσει από 14 Νοεμβρίου 2014 ως 8 Φεβρουαρίου 2015. Πρόκειται για ένα μικρής κλίμακας αφιέρωμα στο επίκεντρο του οποίου θα βρίσκεται ο πίνακας «Ταφή του Χριστού» από τη συλλογή της Εθνικής Πινακοθήκης, καθώς και δύο Πιετά –η μία προέρχεται από τη συλλογή του Hispanic Society of America και η άλλη από ιδιωτική συλλογή.

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X