Αρχική / Σεξ / Ζευγάρι / Σχέσεις στην εργασία: Δες ποια προβλήματα προκύπτουν!
Σχέσεις στην εργασία: Δες ποια προβλήματα προκύπτουν! thumbnail

Αναστασία, αναγνώστρια του boro.gr

Σχέσεις στην εργασία: Δες ποια προβλήματα προκύπτουν!

Αναγνώστριά μας ζητά τη συμβουλή των ειδικών μας: 


Είμαι θυμωμένη με τον άντρα με τον οποίο είχα πολύχρονη σχέση μαζί του. Χωρίσαμε πριν λίγους μήνες γιατί δεν θέλει γάμο και παιδιά, όπως μου είπε. Ενώ εγώ τον αγαπώ, αυτός δεν θέλει να συζητήσουμε καν για το ενδεχόμενο να είμαστε μαζί και να κάνουμε οικογένεια. Παρόλα αυτά επιμένει να συνεργαστώ μαζί του για τα επόμενα πέντε χρόνια, επειδή εμπιστεύεται τη εργασία μου (είναι διευθυντής επιχείρησης και πολλά πράγματα κατά τη διάρκεια της συνεργασίας μας θα εξαρτώνται από αυτόν) Τι πρέπει να κάνω; Ευχαριστώ για την επικοινωνία μας.


Αγαπητή αναγνώστρια. Στο ερώτημά σας απαντά ο ψυχολόγος- ομαδικός θεραπευτής, Δημήτρης Κατσαρός.


Δημήτρης Κατσαρός


Είναι ξεκάθαρο ότι ο σύζυγός σας έχει ξεχωριστά μέσα στο νου του τα αισθήματα που τρέφει για σας από την εργασία του στην οποία επίσης εκτιμά πολύ τις ικανότητές σας. Αυτό μοιάζει να σας μπερδεύει κάπως και εκεί αποδίδω εγώ το θυμό που βιώνετε. Επίσης ενδεχομένως ο θυμός σας να είναι μια αρχική αντίδραση στο γεγονός πως ο άνθρωπος με τον οποίο είχατε μια μεγάλη σχέση δεν θέλει να μετέχει στα σχέδιά σας για το μέλλον ενώ αυτός φαίνεται να σας έχει συμπεριλάβει μέσα στα δικά του σχέδια για το μέλλον της δουλειάς του. Είναι φανερό λοιπόν πως εδώ πρόκειται για μια λανθάνουσα σύγκριση: Πως αγνοεί αυτός που διατείνεται πως σας αγαπά τις επιθυμίες σας και από που αντλεί την αυτοπεποίθηση ώστε ταυτόχρονα να σας ζητά να λάβετε μέρος στα δικά του; Εδώ θα ήταν μάταιο να συμβουλεύσει κάποιος "να μη μπερδεύετε τα επαγγελματικά με τα αισθηματικά"… Όμως μέσα σ'αυτή τη φράση κρύβεται ίσως ο λόγος για τον οποίο βρίσκεστε σε μια σύγκριση που σας κάνει να νιώθετε ματαιωμένη και "ριγμένη". Συζητήστε αυτό με τον πρώην σύντροφό σας για να δώσετε τις απαντήσεις που σας ηρεμούν αν μη τι άλλο.

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X