Αρχική / Ψυχολογία / Οικογένεια / Παιδί και αλλαγή σχολείου: Οι επιπτώσεις στην ψυχολογία του
Παιδί και αλλαγή σχολείου: Οι επιπτώσεις στην ψυχολογία του thumbnail

Παιδί και αλλαγή σχολείου: Οι επιπτώσεις στην ψυχολογία του

Συμβαίνει κάποιες φορές να χρειαστεί το παιδί να αλλάξει σχολείο για διάφορους λόγους ακόμα και μέσα στην σχολική χρονιά. Η αντιμετώπιση αυτής της αλλαγής ποικίλλει από παιδί σε παιδί.


Σίγουρο θα νιώσει έναν βίαιο αποχωρισμό από φίλους, δασκάλα, οικείο περιβάλλον από μια καθημερινότητα που είχε συνηθίσει και το βόλευε. Καλείται να χτίσει νέες σχέσεις με τη δασκάλα του, με τα άλλα παιδιά, να ενταχθεί σε ένα καινούριο περιβάλλον με νέους κανόνες. 

Στο πρώτο διάστημα ο φόβος και η ανασφάλεια είναι συχνές εκδηλώσεις. Μπορεί επίσης να μην θέλει να πάει σχολείο, να γίνει επιθετικό αλλά και να παρατηρηθεί μεγάλη προσκόλληση στους γονείς.

Πρόκειται για απόλυτα φυσιολογικές αντιδράσεις οι οποίες θα σταματήσουν όταν οι ίδιοι οι γονείς εκφράσουν την βεβαιότητά τους ότι θα τα καταφέρει το παιδί τους να προσαρμοστεί!
Πρέπει επίσης να:

* Μιλήσετε στο παιδί σας για τις πρακτικές αλλαγές που σηματοδοτεί η αλλαγή από το ιδιωτικό στο δημόσιο σχολείο (π.χ. ωράριο, μεταφορά από και προς το σχολείο, περιβάλλον),αν πρόκειται για τέτοιου είδους αλλαγή
* Μείνετε σταθεροί σε μια οικογενειακή ρουτίνα 
* Ενισχύετε την αυτοπεποίθηση του παιδιού, και να ενδιαφέρεστε για την κάθε ημέρα που πέρασε στο καινούριο του περιβάλλον.Πολύτιμες συμβουλές από το www.manamia.gr

 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X