Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / «Καρφιά» για Παπακω/νου – Η σειρά του Διώτη
«Καρφιά» για Παπακω/νου – Η σειρά του Διώτη  thumbnail

"Καρφιά" για Παπακω/νου – Η σειρά του Διώτη

Ενώπιον των ανακριτών διαφθοράς, οι οποίοι χειρίζονται την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ για τα μη πολιτικά πρόσωπα, θα βρεθεί σήμερα απολογούμενος ο πρώην διευθυντής του ΣΔΟΕ και πρώην Εισαγγελέας Ι. Διώτης.

Τα κομμάτια του παζλ για την υπόθεση που συντάραξε το πανελλήνιο μπαίνουν σταδιακά στη σειρά τους. Ο κ. Ι. Διώτης βαρύνεται με τα αδικήματα της απιστίας σε βάρος του δημοσίου και της νόθευσης εγγράφου εξαιτίας της αναπαραγωγής του περιεχομένου του usb. 

Στο μεταξύ, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η απόφαση του δικαστικού συμβουλίου του Αρείου Πάγου, το οποίο θα αποφασίσει για την παραπομπή ή όχι σε ειδικό δικαστήριο του πρώην υπουργού Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου. 

Ελεύθερος ο Καπελέρης

Χθες το κατώφλι του γραφείου των ανακριτών διαφθοράς Χρ. Παπακώστα και Δ. Καβαλάρη πέρασε ο προκάτοχος του Ι. Διώτη στο ΣΔΟΕ, Ι. Καπελέρης. 

Ο κ. Καπελέρης κατηγορείται, όπως και ο κ. Διώτης, για απιστία σε βάρος του Δημοσίου σε σχέση με τους χειρισμούς τους στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ. Μετά την απολογία του στους Ανακριτές διαφθοράς ο Ι. Καπελέρης αφέθηκε ελεύθερος χωρίς την επιβολή κανενός περιοριστικού όρου

Η απολογία του πρώην διευθυντή του ΣΔΟΕ

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Καπελέρης υποστήριξε στο υπόμνημα που κατέθεσε δια των συνηγόρων του Μαρίας Παπαμιχαλοπούλου και Γιάννη Μαντζουράνη, ότι δεν έλαβε ποτέ εντολή από τον υπουργό Οικονομικών για να κάνει φορολογικό έλεγχο κανενός προσώπου. 

Αυτό που του ζητήθηκε, όπως ισχυρίστηκε, ήταν να ελέγξει το φορολογικό προφίλ 10 και μόνον προσώπων με μεγάλες καταθέσεις στο εξωτερικό. Επίσης δεν του αναφέρθηκε ποτέ η ύπαρξη ή όχι λίστας καταθετών. Λίγες μέρες μετά, στις 24/1/2011, έγινε σύσκεψη στο Υπουργείο Οικονομικών παρουσία του υπουργού και άλλων υπηρεσιακών παραγόντων όπου για πρώτη φορά, όπως είπε, άκουσε για την ύπαρξη της λίστας. 

Εκεί αποφασίστηκε να ελεγχθούν όλα τα ονόματα που εμπεριέχονται σε αυτή. Ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, όμως υποστήριξε ο Ι. Καπελέρης, θα αποφάσιζε αργότερα ποια υπηρεσία θα διενεργήσει τον έλεγχο, αν θα είναι το ΣΔΟΕ, ειδικά κλιμάκια ελέγχου ή η Εφορία μεγάλου πλούτου. Τον Μάρτιο του 2011 ο κ. Καπελέρης αποχώρησε από το ΣΔΟΕ χωρίς να του έχει δοθεί καμία εντολή σχετικά με το θέμα αυτό. 

Να σημειωθεί ότι το σκέλος της υπόθεσης που αφορά τον πρώην υπουργό Γιώργο Παπακωνσταντίνου και τα συγγενικά του πρόσωπα, τα ονόματα των οποίων, σύμφωνα με την κατηγορία, «αφαιρέθηκαν» από την επίμαχη λίστα, βρίσκεται στον Άρειο Πάγο. 

Μετά την πρόταση του εισαγγελέα Βασίλη Πλιώτα που «έδειξε» παραπομπή του κ. Παπακωνσταντινου στο Ειδικό Δικαστήριο, η υπόθεση εκκρεμεί στο δικαστικό Συμβούλιο το οποίο θα έχει και τον τελευταίο λόγο για την παραπομπή του ή μη


Real.gr 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X