Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Η "Μικρά Αγγλία" θα διαγωνιστεί για το Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας
Η "Μικρά Αγγλία" θα διαγωνιστεί για το Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας thumbnail

Η "Μικρά Αγγλία" θα διαγωνιστεί για το Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας

Η ταινία του Παντελή Βούλγαρη είναι η επίσημη υποβολή της Ελλάδας για το φετινό Οσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας.


Όλοι πιστεύουν πως αυτό ήταν το αναμενόμενο: η «Μικρά Αγγλία» του Παντελή Βούλγαρη να είναι η επίσημη υποβολή της Ελλάδας για το φετινό Οσκαρ Ξενόγλωσσης Ταινίας. Κι έτσι κι έγινε… Η είδηση για την υποψηφιότητα του φιλμ που βασίστηκε στο βιβλίο της Ιωάννας Καρυστιάνη και απέσπασε το Βραβείο Καλύτερης Ταινίας στα Βραβεία της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου δεν ήρθε επισήμως από το Υπουργείο Πολιτισμού, αλλά έγινε γνωστή από το Screen International. Με καταληκτική ημερομηνία την 1η Οκτωβρίου του 2014, οι χώρες υποβάλλουν τις συμμετοχές τους στην Ακαδημία, η οποία μέσα στον Οκτώβριο θα αποφασίσει ποιες από αυτές πληρούν τις προϋποθέσεις για να μπουν στην τελική λίστα από την οποία θα προκύψει η λίστα των εννιά φιναλίστ τον Ιανουάριο του 2015 και στα τέλη του ίδιου μήνα η τελική πεντάδα του Οσκαρ Καλύτερης Ξένόγλωσσης Ταινίας.


Να θυμίσουμε πως η τελευταία φορά που ελληνική ταινία βρέθηκε στην πεντάδα των υποψήφιων ταινιών για το Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας ήταν το 2010 με τον «Κυνόδοντα» του Γιώργου Λάνθιμου.
 


 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X