Ψάρι αλα Σπετσιώτα από την Άννα Δρούζα

<p><strong>Υλικά</strong></p>
<p>4 ντομάτες ώριμες</p>
<p>120 ml ελαιόλαδο</p>
<p>1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες</p>
<p>Αλάτι/Πιπέρι</p>
<p>Μαϊντανός</p>
<p>5 φέτες ψάρι -κατα προτίμηση μαγιάτικο,</p>
<p>λίγη ρίγανη</p>
<p>2 κουταλιές κάπαρη</p>
<p>2 κεφ. σκόρδου ψιλοκομμένο</p>
<p>1 πιπεριά κομμένη σε λωριδούλες</p>
<p> </p>
<p> </p>
<p><strong>Εκτέλεση</strong></p>
<p>Τρίβω τις ντομάτες στο τρίφτη και σε μια ρηχή κατσαρόλα βάζω το μισό λάδι και εκεί σοτάρω το κρεμμύδι και τις πιπεριές ύστερα προσθέτω το σκόρδο και τέλος ρίχνω και τις τριμμένες ντομάτες και ανακατεύω.</p>
<p>10 λεπτά μετά, προσθέτω το μαϊντανό, τη κάπαρη τη ρίγανη και αλατοπιπερώνω.</p>
<p>Ανοίγω το φούρνο στους 200<sup>°</sup> και σε ένα πυρέξ που να χωράει το ψάρι ρίχνω πρώτα λίγο από τη σάλτσα μετά βάζω το ψάρι και περιχύνω την υπόλοιπη σάλτσα πάνω του. </p>
<p>Προσθέτω και το υπόλοιπο λάδι που είχαμε κρατήσει και αφήνουμε το ψάρι να ψηθεί μέχρι να μαλακώσει και να μελώσει η σάλτσα.</p>
<p> </p>
<p> </p>

Σχετικά άρθρα