Αμπιντάλ, Γούντι Άλεν και Γκουαρδιόλα στις Κάννες

Μέσω… Βαρκελώνης, ο αμυντικός του Ολυμπιακού, Ερίκ Αμπιντάλ μαζί με τον Γούντι Άλλεν και τον Πεπ Γκουαρδιόλα ετοιμάζονται για το φεστιβάλ των Καννών.
Ούτε για διαφημιστικό τρικ πρόκειται, ούτε για τη βόλτα τριών φίλων. Πρόκειται για το ντοκιμαντέρ μέσω του οποίου οι τρεις προαναφερθέντες θα βρεθούν τη νέα χρονιά στο φεστιβάλ των Καννών και αυτό του Βερολίνου.
Ο σκηνοθέτης Μανουέλκ Χουέργκ είναι ο υπεύθυνος γι’ αυτό. Το νέο του δημιούργημα είναι το ντικομαντέρ με τον καταλανικό τίτλο  «Barcelona, la Rosa de Foc», δηλαδή ή «Βαρκελώνη, τό ρόδο της φωτιάς».
Η παραγωγή είναι της εταιρείας «Mediapro», η οιποία στα ντοκιμαντέρ της δεν χρησιμοποιεί ποτέ υπότιτλους αλλά αφηγητές και πάντα επώνυμους. Ο Πεπ Γκουαρδιόλα θα είναι αφηγητής στην καταλανική έκοδης, ο Γούντι Άλλεν στην Αγγλική, ο Ερίκ Αμπιντάλ στην Γαλλική, ο ηθοποιός Ντάνιελ Μπρουλ στη Γερμανική, η ηθοποιός Ρίνκο Κικούτσι στην Ιαπωνική και ο μουσικός, Χουάν μανουέλ Σεράτ στην Ισπανική. Ο Ερίκ Αμπιντάλ βρέθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο στην Βαρκελώνη προκειμένου να μπει στο στούντιο και να ηχογραφήσει μέρος των αφηγήσεών του.
Το ντικιμαντέρ έχει ως θέμα του την Βαρκελώνη και σε αυτό μπορεί κανείς τα εμβληματικά κτίρια της πόλης αλλά και όσα συμβαίνουν στην καθημαρινότητα όπως τη ζωή κάποιων που εργάζονται σε εργοστάσια ή τις συχνές διαδηλώσεις .

Σχετικά άρθρα