Dell Venue 8 7000 Series: Το λεπτότερο Android tablet στον κόσμο με πρωτοποριακό σχεδιασμό και κάμερα Intel RealSense 3D

Στο πλαίσιο του IDF 2014 (Intel Developer Forum), η Dell εντυπωσίασε παρουσιάζοντας ένα νέο Android tablet με πρωτοποριακό σχεδιασμό, εντυπωσιακή οθόνη, 64bit επεξεργαστή και τεχνολογία Intel RealSense που γνωρίσαμε τον περασμένο Απρίλιο, ενώ παράλληλα είναι το λεπτότερο tablet στον κόσμο με πάχος μόλις 6mm!

Η τεχνολογία Intel RealSense προσφέρει στον χρήστη τη δυνατότητα να διαχειρίζεται τη συσκευή με χειρονομίες (όπως το Microsoft Kinect ή το Leap Motion) χάριν στον συνδυασμό μιας 3D κάμερας και του ειδικού λογισμικού που έχει αναπτύξει η εταιρεία. Παράλληλα, ο χρήστης θα έχει τη δυνατότητα να τραβά φωτογραφίες και να ρυθμίζει την εστίαση μετά τη λήψη, όπως δηλαδή στο HTC One M8 που διαθέτει διπλή κάμερα γι’ αυτόν τον σκοπό.

Δεν έχουν γίνει γνωστά όλα τα τεχνικά χαρακτηριστικά, ούτε η τιμή του, αλλά η κυκλοφορία του αναμένεται στο τέλος του 2014 και σίγουρα μέχρι τότε θα έχουμε μάθει όλες τις λεπτομέρειες.

Dell Venue 8 7000 Series

  • Οθόνη 8.4 OLED 2K (2560 x 1600, edge-to-edge)
  • Επεξεργαστής 64bit quad-core Intel Atom Z3500 (Moorefield)
  • Πάχος 6mm

Εξάλλου, η εταιρεία παρουσίασε και το Dell Cast, μια συσκευή που συνδέεται στην τηλεόραση και επιτρέπει το streaming υλικού από τα Android tablets της. Παρότι ακούγεται παρόμοιο με το Chromecast της Google, η πρόταση της Dell προσφέρει μερικές έξτρα λειτουργίες, όπως τη δυνατότητα σύνδεσης Bluetooth mouse και πληκτρολογίου για να χρησιμοποιείς το tablet σε desktop mode στην τηλεόραση.

Για την ώρα υποστηρίζεται μόνο με επιλεγμένα Android tablets της σειράς Dell Venue και κοστίζει $80.

[via]

Σχετικά άρθρα