Στην Nova οι αγώνες του ΠΑΟ στο ελληνικό πρωτάθλημα (pic)

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου η ΚΑΕ Παναθηναϊκός και τα κανάλια Novasports παρουσίασαν τη συνεργασία τους για την περίοδο 2014-2015, που θα αφορά εκτός από τους εντός έδρας αγώνες της Ευρωλίγκας και εκείνους του ελληνικού πρωταθλήματος.

 Στο βήμα πήραν το λόγο η Ανώτερη Διευθύντρια Πλατφόρμας και Περιεχομένου της Forthnet, Κατερίνα Κασκανιώτη, ο Αντιπρόεδρος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός Μάνος Παπαδόπουλος και ο αρχηγός του «τριφυλλιού» Δημήτρης Διαμαντίδης .  Παρόντες στην συνέντευξη Τύπου ήταν ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ Γιώργος Χαλβατζάκης και ο γενικός διευθυντής Γιώργος Κονδύλης.

 Κοινός στόχος των δύο πλευρών, Παναθηναϊκού και καναλιών Novasports, είναι η όσο το δυνατόν καλύτερη προβολή των αγώνων των «πράσινων», αλλά και συνολικότερα του σπορ, ενώ όπως ανακοίνωσε η κ. Κασκανιώτη, με τα κανάλια Novasports να έχουν το δικαίωμα προβολής των εντός έδρας αναμετρήσεων των δεκατριών από τις δεκατέσσερις ομάδες της Basket League, θα εγκαινιαστεί η ζώνη των αγώνων των 17.00 κάθε Σάββατο, όπου θα προβάλλονται τα πέντε από τα επτά παιχνίδια κάθε αγωνιστικής στα πρότυπα της καθιέρωσης αυτής της κίνησης, δύο δεκαετίες πριν, από τον αείμνηστο Φίλιππο Συρίγο.

Αναλυτικά η τοποθέτηση της κ. Κασκανιώτη: «Είναι μία όμορφη ημέρα για τα κανάλια Novasports, η οποία αρχίζει τη συνεργασία της με τη μεγάλη ευρωπαϊκή ομάδα τον Παναθηναϊκό. Η συνεργασία μας κρατά χρόνια σε επίπεδο Ευρωλίγκας και από φέτος θα αρχίσει να αφορά και το ελληνικό μπάσκετ. Βρισκόμασταν ήδη κοντά, τώρα ερχόμαστε ακόμη πιο κοντά.

 Σκοπός μας είναι πέρα από την τηλεοπτική μετάδοση και το σχολιασμό των αγώνων, αλλά και τη μεταφορά των όσων γίνονται στο γήπεδο, να βελτιωθεί ακόμη περισσότερο το μπάσκετ. Κι αυτό αποτελεί κοινή μας αντίληψη με τον Παναθηναϊκό. Το ενδιαφέρον μας για το σπορ υπάρχει από τη συνεργασία με τον ΕΣΑΚΕ, η οποία υφίσταται από πέρυσι. Έχουμε διανύσει ένα χρόνο και η προσθήκη του Παναθηναϊκού μάς δίνει άλλη ώθηση και μεγαλύτερο όραμα για τη συνέχεια.

 Έρχεται μία σεζόν στην οποία θα κάνουμε αρκετές εκπλήξεις, με τη στρατηγική μας να είναι να υποστηρίζουμε τον ελληνικό αθλητισμό έμπρακτα. Εισάγουμε νέα ζώνη στο τηλεοπτικό ραντεβού κάθε Σάββατο στις πέντε το απόγευμα, όπου θα προβάλλονται τα πέντε από τα επτά παιχνίδια κάθε αγωνιστικής. Το εισήγαγε ο Φίλιππος Συρίγος πριν δύο δεκαετίες. Ο ακανόνιστος ρυθμός προβολών δεν έχει βοηθήσει τον κόσμο.

Πέραν Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού, που θα παίζουν σε άλλες ώρες λόγω ευρωπαϊκών υποχρεώσεων, οι αγώνες θα προβάλλονται αυτήν τη ώρα. Θα φέρουμε τον φίλαθλο πιο κοντά στο σπορ, βασιζόμενοι και σε μία ομάδα ανθρώπων που ζουν για το μπάσκετ κι εργάζονται για τα κανάλια Novasports: Τον Γιώργο Συρίγο, τον Νικήτα Αυγουλή, τον Δημήτρη Καρύδα, τον Γρηγόρη Παπαβασιλείου, τον Χρήστο Καούρη και τον συντονιστή της προσπάθειας Γιάννη Φουρνάρο. Συζητήσαμε καιρό με τον Παναθηναϊκό, συμφωνήσαμε και θα έχουμε ένα εξαιρετικό μέλλον».

Η Κατερίνα Κασκανιώτη, απαντώντας σε ερώτηση για το αν θα συμβεί κάτι αντίστοιχο και με τον Ολυμπιακό, σχολίασε πώς υπάρχουν συνομιλίες με την πειραϊκή ΚΑΕ, αλλά δεν υφίσταται κάτι νεότερο. Ενημέρωσε, επίσης, πώς από το 2015 θα είναι διαθέσιμη και μία σειρά υπηρεσιών για τους Έλληνες του εξωτερικού ώστε να μπορούν να παρακολουθήσουν με μεγαλύτερη ευκολία τα τηλεοπτικά προϊόντα των καναλιών Novasports μέσω Live Streaming, που αποτελεί και την τεχνολογία αιχμής αυτήν την περίοδο.

Από την πλευρά του Παναθηναϊκού πήρε τον λόγο ο Αντιπρόεδρος των εξάκις Πρωταθλητών Ευρώπης Μάνος Παπαδόπουλος. Δηλώνοντας την απόλυτη εμπιστοσύνη της αθηναϊκής ΚΑΕ στα κανάλια Novasports, χαιρέτησε τη συνεργασία: «Εκφράζουμε την ικανοποίησή μας για τη συμφωνία κι όχι επειδή η NOVA θα μεταδίδει τα ματς μπάσκετ του συλλόγου και του πρωταθλήματος. Οι άνθρωποι που είναι σ΄ αυτά τα κανάλια αγαπούν το σπορ. Είναι κοντά στο άθλημα και δεν πραγματοποιούν μία απλή μετάδοση μπάσκετ. Ήταν η μεγάλη επιθυμία του Φίλιππου Συρίγου αυτή, να βρίσκεται ο Παναθηναϊκός και όλες οι ομάδες στα κανάλια Novasports. Είμαστε σίγουροι πώς θα γίνει ό,τι καλύτερο για την περαιτέρω ανάπτυξη του σπορ κι εύχομαι αυτή η συνεργασία να κρατήσει χρόνια».

Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού Δημήτρης Διαμαντίδης χαρακτήρισε ευπρόσδεκτη για το σύλλογο και το μπάσκετ τη συνεργασία του Παναθηναϊκού με τα κανάλια Novasports, στη συνέντευξη Τύπου που επισημοποίησε την έναρξή της.

Αναλυτικά η τοποθέτηση του κορυφαίου παίκτη του «τριφυλλιού»: «Είναι μία όμορφη στιγμή για την ομάδα και το ελληνικό μπάσκετ. Η NOVA έχει αποδείξει πώς στηρίζει το ελληνικό μπάσκετ και σκοπός μας είναι να προσφέρουμε το καλύτερο δυνατό θέαμα, ώστε να το απολαύσει ο κόσμος. Στις δύσκολες στιγμές που περνά η χώρα είναι μία κίνηση ευπρόσδεκτη αυτή η συνεργασία κι ευχαριστούμε πολύ τα κανάλια Novasports για την κίνησή τους».

Σχετικά άρθρα