«Από τις καλύτερες ελληνικές ομάδες το Ρέθυμνο»

Την πρώτη του προπόνηση με το Ρέθυμνο έκανε σήμερα το απόγευμα στο «Μελίνα Μερκούρη» ο Θανάσης Σκουρτόπουλος, ο οποίος το προηγούμενο διάστημα της προετοιμασίας απουσίαζε με την Εθνική στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ισπανίας.
Στις πρώτες του δηλώσεις από το Ρέθυμνο ο Σκουρτόπουλος τόνισε ότι η νέα ομάδα του είναι ταυτισμένη με την «υγεία» και την ηρεμία, πως στόχος της στο νέο πρωτάθλημα είναι να βελτιώσει την βαθμολογική θέση της σε σχέση με την προηγούμενη σεζόν και σχολίασε ότι: «Εμείς θα προσπαθήσουμε να φτιάξουμε μία ομάδα η οποία θα παίζει ωραίο μπάσκετ και θα παίρνει τα θετικά αποτελέσματα μέσα από την σκληρή δουλειά, το χαμηλό προφίλ και την καλή συνεργασία».
Χαρακτήρισε, επίσης, ως εκπληκτικές τις εμφανίσεις του νέου παίκτη της κρητικής ομάδας Μο Φαγιέ με την Εθνική Σενεγάλης στο Παγκόσμιο Κύπελλο και επισήμανε ότι η Εθνική ομάδα, στο τεχνικό επιτελείο της οποίας ανήκει, έβαλε στην Ισπανία τις βάσεις για καλύτερο μέλλον.
Οι τοποθετήσεις του νέου προπονητή της κρητικής ομάδας:
Για το πώς επέλεξε την ομάδα του Ρέθυμνο Aegean: «Πολύ εύκολα επέλεξα ως επόμενο προορισμό μου το Ρέθυμνο. Είναι μία από τις πιο υγιείς ομάδες στο Ελληνικό πρωτάθλημα. Το γνωρίζει όλος ο κόσμος πλέον. Η ομάδα έχει ταυτιστεί με την υγεία και την ηρεμία και νομίζω πως είναι ευτυχία για οποιοδήποτε προπονητή να βρίσκεται εδώ. Όταν η πρόταση ήρθε ήταν πολύ εύκολο για μένα να αποφασίσω. Βρίσκομαι σε μία από τις καλύτερες ομάδες της χώρας και δεν έχω να αμφιβάλω πάνω σε αυτό για τίποτα».
Σχετικά με τους στόχους της ομάδας την φετινή σεζόν, είπε: «Στόχος μας είναι να τερματίσουμε σε καλύτερη θέση σε σχέση με πέρυσι. Μετά από αρκετά χρόνια πολύ καλής πορείας, πέρσι κατέβηκε λίγο στη βαθμολογία και αυτό θέλουμε να το επαναφέρουμε όσο γίνεται καλύτερα. Είμαστε ακόμα σε ένα στάδιο γνωριμίας. Περισσότερο την ομάδα την γνωρίζω μέσα από τους συνεργάτες μου. Δεν μπορώ να πω ότι στόχος μας είναι άμεσα η τέταρτη θέση. Σίγουρα θα κοιτάξουμε για το καλύτερο δυνατό μέσα από την σκληρή δουλειά».
Για την επικοινωνία που είχε με τους συνεργάτες του, ενώ η προετοιμασία ήταν σε εξέλιξη, ανέφερε: «Είχα συνεχή επικοινωνία με τους συνεργάτες μου και αυτό με βοήθησε πάρα πολύ γιατί είχα το κεφάλι μου ήσυχο όσον αφορά την ομάδα και την λειτουργία της. Υπήρχε εμπιστοσύνη, γνωρίζοντας ότι υπάρχουν ικανότητες και αυτό με διευκόλυνε πάρα πολύ. Ήταν μία περίοδος πολύ μεγάλης έντασης και αν τυχόν υπήρχαν προβλήματα στην ομάδα δεν θα προλαβαίναμε να κάναμε τίποτα. Ήταν ευτυχία για μένα που γνώριζα τι συνεργάτες έχω».
Για την έναρξη των φιλικών και αν μπορούν να βγουν συμπεράσματα μέσα από αυτά, τόνισε: «Αύριο παίζουμε το πρώτο μας φιλικό παιχνίδι το οποίο είναι ουσιαστικά ένα ματς γνωριμίας. Είμαστε στην εβδομάδα που χαρακτηρίζεται εβδομάδα κούρασης. Έχουμε συμπληρώσει ήδη το κομμάτι της σκληρής δουλειάς και είναι λογικό τα παιδιά να αισθάνονται κουρασμένα. Θέλουμε να δούμε μία εικόνα αλλά και να αποφορτιστούν τα παιδιά από το βαρύ πρόγραμμα. Αύριο έρχεται και ο Φαγιέ οπότε η ομάδα θα είναι πλήρης. Τα φιλικά της Αθήνας θα είναι αυτά που θα μπορούμε να μιλήσουμε πιο πολύ για συγκεκριμένα πράγματα και για συμπεράσματα. Προς το παρόν, θέλουμε να βρεθεί η ομάδα μέσα στο γήπεδο σε επίπεδο αγώνα».
Σχετικά με την εμπειρία του στο Μουντομπάσκετ και την εικόνα που αποκόμισε από την παρουσία του Φαγιέ: «Λόγω του ότι ήμουν στο Παγκόσμιο Κύπελλο μπόρεσα και είδα τον Φαγιέ, ο οποίος αγωνιζόταν στον όμιλο μας με την Εθνική ομάδα της Σενεγάλης. Ο «Μοέ» έκανε ένα εκπληκτικό τουρνουά. Συζητήθηκε πάρα πολύ θετικά από πολύ κόσμο. Περιμένει να έρθει και να ενταχθεί στην ομάδα. Δεν ζήτησε παραπάνω άδεια από την ομάδα δείχνοντας την όρεξη που έχει για να ενσωματωθεί όσο το δυνατόν πιο γρήγορα στην ομάδα. Την επόμενη εβδομάδα θα είναι έτοιμος να μπει κανονικά στις προπονήσεις γιατί έπαιξε πάρα πολύ και σίγουρα είναι καταπονημένος. Οι εντυπώσεις είναι μόνο θετικές τόσο σαν παίκτης όσο και σαν χαρακτήρας. Συμφωνούμε ότι είναι μία πολύ καλή επιλογή για την ομάδα.
Η εμπειρία μου στην Ισπανία με την Εθνική Ελλάδας ήταν πάρα πολύ καλή. Οι δύο μήνες που δουλέψαμε στην ομάδα νομίζω ότι μας έκανε καλύτερους και στην δουλειά μας, ενώ οι εμπειρίες που πήραμε ήταν πολύτιμες. Σίγουρα υπάρχει μέλλον σε αυτή την ομάδα. Νομίζω ότι μπήκαν οι βάσεις για κάτι πολύ καλό αλλά και το υλικό που υπάρχει μας κάνει αισιόδοξους για το μέλλον αυτής της ομάδας».
Για το τι να περιμένει ο κόσμος από την ομάδα του Ρέθυμνο Aegean τη φετινή χρονιά: «Εμείς θα προσπαθήσουμε να φτιάξουμε μία ομάδα η οποία θα παίζει ωραίο μπάσκετ και θα παίρνει τα θετικά αποτελέσματα μέσα από την σκληρή δουλειά, το χαμηλό προφίλ και την καλή συνεργασία. Για μένα η καλή συνεργασία τόσο με τους συνεργάτες μου όσο και με τους παίκτες είναι το Α και το Ω για να κάνεις μία επιτυχημένη πορεία. Θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό για να πετύχουμε τους στόχους μας».
 

Σχετικά άρθρα