Παραλίγο τραγωδία στον ΠΑΣ

Στο παρά πέντε αποφεύχθηκε σήμερα το πρωί η τραγωδία στο γήπεδο της ΕΠΣΗΠ κατά την διάρκεια της προπόνησης της ομάδας Κ 17 του ΠΑΣ Γιάννινα.
Συγκεκριμένα κατά την διάρκεια της προπόνησης ο τερματοφύλακας του ΠΑΣ Αλέξης Κυρικλίδης (φωτο) βρέθηκε στο έδαφος.
Αμέσως κοντά του έτρεξαν ο γυμναστής του ΠΑΣ αλλά και ταμίας της ΕΠΣΗΠ Λάζαρος Κιτσάκης μαζί με τον υπεύθυνο του κυλικείου και διαπίστωσαν οτι του είχε γυρίσει η γλώσσα και ο νεαρός ποδοσφαιριστής δεν μπορούσε να αναπνεύσει.
Οι ενέργειες που έκαναν ήταν άμεσες αφού υπήρχε στο κυλικείο ειδικός μηχανισμός που έχει εφοδιάσει η ΕΠΣΗΠ όλα τα σωματεία και με την βοήθεια του υπεύθυνου που διατηρεί το κυλικείο στο γήπεδο της ΕΠΣΗΠ ο οποίος έχει παρακολουθήσει σεμινάριο πρώτων βοηθειών, επανέφεραν την γλώσσα στην θέση της και ο Κυρικλίδης μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.
Θα σταθούμε σε δυο σημεία το πρώτο είναι οτι στις προπονήσεις των τμημάτων υποδομής δυστυχώς δεν υπάρχει γιατρός και αν τραυματιστεί κάποιος παίκτης θα πρέπει να τον κοιτάξει ο γιατρός της ανδρικής ομάδας. Το σημερινό περιστατικό δείχνει πόσο αναγκαίος είναι ο γιατρός στην προπόνηση των τμημάτων υποδομής.
Το δεύτερο σημείο είναι οτι ο ΠΑΣ θα πρέπει να προμηθευτεί και αυτός τον μηχανισμό (η τιμή του είναι μηδαμινή) ο οποίος αποδείχθηκε σωτήριος για το νεαρό Κυρικλίδη.Πηγή: passports.gr 

Σχετικά άρθρα