Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Σήμερα οι κρίσιμες αποφάσεις για τις εξαγγελίες Τσίπρα
Σήμερα οι κρίσιμες αποφάσεις για τις εξαγγελίες Τσίπρα  thumbnail

Σήμερα οι κρίσιμες αποφάσεις για τις εξαγγελίες Τσίπρα

Ιδιαίτερα δύσκολη αναμένεται η σημερινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, όπου θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις για τις εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ, το Σάββατο το μεσημέρι.

Στην Κουμουνδούρου έχουν διαμορφωθεί δυο γραμμές για κρίσιμα θέματα, όπως η αναπλήρωση των κατώτατων συντάξεων, η δημιουργία θέσεων εργασίας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση μέσω του ΕΣΠΑ, το ύψος της μεγάλης ακίνητης περιουσίας πάνω στο οποίο θα επιβληθεί φορολόγηση και τα κόκκινα δάνεια.

Η μία τάση ζητά ρεαλιστικές εξαγγελίες, καθώς και να βγει η χώρα από το Μνημόνιο υπάρχουν διεθνείς συμφωνίες της χώρας που δεν επιτρέπουν την εφαρμογή πολλών από όσα συζητούνται. Η δεύτερη τάση, υπό το άγχος του εκλογικού αποτελέσματος, θεωρεί ότι ο Πρόεδρος του κόμματος θα πρέπει να είναι πιο αποφασιστικός στις εξαγγελίες του. Δεν είναι τυχαίο ότι στη δεύτερη τάση περιλαμβάνονται ακόμα και μέλη του οικονομικού επιτελείου, αλλά και συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα.

Το βέβαιο είναι ότι μεταξύ άλλων ο Αλ. Τσίπρας θα εξαγγείλει:

• Επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ.

• Αύξηση κατώτατης σύνταξης και επιδόματος ανεργίας στα προ Μνημονίου επίπεδα. Δεν είναι όμως σίγουρο αν θα εξαγγελθεί η επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης ή της 13ης με σταδιακή αποκατάσταση της 14ης. Επίσης υπάρχουν στελέχη που εκτιμούν ότι οι σχετικές εξαγγελίες δεν πρέπει να αφορούν μόνο την κατώτατη σύνταξη, αλλά και τις συντάξεις τουλάχιστον έως το ύψος των 650 ευρώ. Ο ίδιος προβληματισμός επίσης αφορά και το ύψος και τα χρονικά όρια των επιδομάτων ανεργίας.

• Επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και κατάργηση των αντεργατικών νόμων.

• Κατάργηση των απολύσεων και της διαθεσιμότητας στο Δημόσιο και αποκατάσταση των απολυμένων στο πλαίσιο ανασυγκρότησης του Δημοσίου.

Ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία θα επιμείνει στις άμεσες εκλογές και θα επιτεθεί σκληρά στον πρωθυπουργό, χωρίς όμως όπως αναφέρουν πηγές της Κουμουνδούρου να τον ακολουθήσει και στο πολεμικό του ύφος.


Real.gr 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X