Αρχική / Υγεία / Γυναικολογία / Παγκοσμίου κύρους επιστήμονες συμμετείχαν στο 9ο συνέδριο Μαιευτικής – Γυναικολογίας
Παγκοσμίου κύρους επιστήμονες συμμετείχαν στο 9ο συνέδριο Μαιευτικής - Γυναικολογίας thumbnail

Παγκοσμίου κύρους επιστήμονες συμμετείχαν στο 9ο συνέδριο Μαιευτικής – Γυναικολογίας

Τις τελευταίες ημέρες, είχαμε τη χαρά να παρακολουθήσουμε όλες τις τελευταίες εξελίξεις πάνω στα προβλήματα Γυναικολογικής Υγείας. Αφορμή ήταν το Διεθνές συνέδριο Μαιευτικής – Γυναικολογίας «Congress on Women’s Health and Disease», που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα και διοργανώθηκε από Επιστημονικούς φορείς της χώρας μας.  Στο συνέδριο αναπτύχθηκαν, από κορυφαίους ομιλητές Παγκοσμίου κύρους, πολλές από τις νεότερες ανακαλύψεις που αφορούν «καυτά» θέματα, όπως:  • οι ανεπιθύμητες κυήσεις, οι εκτρώσεις και η αντισύλληψη. Με την κατάλληλη βοήθεια από ειδικούς, μπορούμε να προστατευτούμε από ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη ή να τη σταματήσουμε με τον πιο ασφαλή τρόπο αν αυτό είναι απαραίτητο.

 • Νεότερα δεδομένα για το σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών

 • Τα κονδυλώματα και το προληπτικό εμβόλιο, ένα θέμα που απειλεί όλο και περισσότερο τις γυναίκες. 

 • Η αντιμετώπιση δύσκολων παθήσεων και προβλημάτων κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, όπως σακχαρώδης διαβήτης, πρόωρη γέννηση, κακή ανάπτυξη του εμβρύου κλπ. 

 • Η αντιμετώπιση επειγόντων προβλημάτων και επιπλοκών κατά τη διάρκεια του τοκετού, όπως αιμορραγίες και άλλα. 

 • Υπογονιμότητα και διάφορα θέματα σχετικά με την αντιμετώπιση της, ώστε σύντομα να κρατήσει η κάθε γυναίκα ένα παιδί στην αγκαλιά της.

 • Τα συχνότερα και σημαντικότερα γυναικολογικά προβλήματα στα παιδιά και τις έφηβες, όπως  οι πόνοι στην περίοδο, οι αιμορραγίες, οι ανωμαλίες της περιόδου, η πρώιμη εμμηνόπαυση κλπ

 • Οι νεότερες σκέψεις πάνω στην σωστή πρόληψη των προβλημάτων της εγκυμοσύνης, καθώς πολλές από αυτές τις καταστάσεις μπορούν να διαγνωστούν νωρίς και έτσι να αντιμετωπιστούν ριζικά, αποτελεσματικά και με μεγαλύτερη ασφάλεια. 

 • Η διατήρηση της γονιμότητας σε γυναίκες που δεν έχουν ακόμα κάνει τα παιδιά τους και επιθυμούν να τεκνοποιήσουν στο μέλλον.

 • Η προστασία των γυναικών από τα προβλήματα της εμμηνόπαυσης

 • Προτάσεις για την πρόληψη και σωστή αντιμετώπιση γυναικολογικών παθήσεων. 


 


Όπως δήλωσε ο δρ. Παναγιώτης Χριστόπουλος, Μαιευτήρας Γυναικολόγος, Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών, που συμμετείχε στο συνέδριο ως προσκεκλημένος Πρόεδρος: «Με τις γνώσεις που έχουμε σήμερα, είμαστε σε θέση να προσφέρουμε αξιόπιστες λύσεις. Ο στόχος μας είναι η σύγχρονη ιατρική φροντίδα με ανθρώπινο πρόσωπο, σεβασμό και ζεστασιά»!!
 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X