Αρχική / Υγεία / Γυναικολογία / Εντοπίζονται τα αφροδίασια νοσήματα στο τεστ παπ;
Εντοπίζονται τα αφροδίασια νοσήματα στο τεστ παπ; thumbnail

Ελένη, 30 ετών

Εντοπίζονται τα αφροδίασια νοσήματα στο τεστ παπ;

Ρωτά η αναγνώστρια μας Ελένη Γ.


Είμαι 30 χρόνων Κάνω κάθε χρόνο τεστ ΠΑΠ και δυο φορές με έχουν βρει μόνο μύκητες και είναι τύπου 12. Ήθελα να ρωτήσω αν στο τεστ ΠΑΠ φαίνεται αν πάσχει από αφροδίσια νοσήματα σύφιλης γονόρροια χλαμύδια τριχομονάδες Έκανα πριν ένα μήνα και βγήκε πολύ καλό Ωστόσο είχα πριν δυο μήνες επαφή χωρίς προφυλακτικό με τον τέως σύντροφό μου και θέλω να μάθω αν κόλλησα οτιδήποτε θα είχε φανεί στον υπέρηχο και στο τεστ; Γιατί και ο υπέρηχος ήταν πολύ καλός
 


Απαντάει ο Παναγιώτης Χριστόπουλος MD, MSc, PhD, IFEPAG
Μαιευτήρας Χειρουργός Γυναικολόγος


Αγαπητή φίλη,


Η εξέταση Παπανικολάου (τεστ παπ) είναι μια προληπτική εξέταση για τον καρκίνου του τραχήλου της μήτρας. Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορεί να αναγνωρίσει και απομονώσει μικρόβια και ιούς. Μόνο σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να βρει κάποιες βλάβες που έχουν δημιουργηθεί στα κύτταρα του τραχήλου, χωρίς όμως να μπορεί να προσδιορίσει την αιτία.
Η κατάλληλη εξέταση για τα μικρόβια είναι η καλλιέργεια κολπικού υγρού, ενώ σε κάποιες άλλες περιπτώσεις σεξουαλικά μεταδιδομένων νοσημάτων χρειάζονται εξετάσεις αίματος.
Τέλος το υπερηχογράφημα είναι τελείως ακατάλληλο και άσχετο με αυτά καθώς δεν μπορεί να αναγνωρίσει μικρόβια που χρειάζονται μικροσκόπιο!! Αντίθετα, χρησιμεύει για να δούμε αν υπάρχουν ορατές ανατομικές ανωμαλίες, όπως πολύποδες, ινομυώματα, κύστες ωοθήκης κλπ κλπ.
 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X