Αρχική / Διάφορα αλλά όχι Αδιάφορα / Ποιες είναι οι 15 πιο ακριβές χώρες για σπουδές
Ποιες είναι οι 15 πιο ακριβές χώρες για σπουδές  thumbnail

Ποιες είναι οι 15 πιο ακριβές χώρες για σπουδές

Οι σπουδές στο εξωτερικό είναι για πολλούς φοιτητές, αλλά και για τους δικούς τους, οι οποίοι πληρώνουν και τα έξοδα, όνειρο ζωής, καθώς θεωρούν πως σε κάποιες χώρες τόσοι οι προπτυχιακές, όσο και οι μεταπτυχιακές σπουδές είναι ποιοτικότερες, ωστόσο σε πολλές περιπτώσεις το κόστος διαβίωσης και των διδάκτρων είναι ένα μεγάλο αγκάθι. Σύμφωνα με έρευνα της HSBC τρεις στους 4 γονείς θα ήθελαν να σπουδάσει το παιδί τους στο εξωτερικό όμως δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να το στείλουν.


Η Αυστραλία, η Σιγκαπούρη και οι ΗΠΑ είναι οι τρεις ακριβότερες χώρες του κόσμου για τους φοιτητές σε ότι αφορά τα δίδακτρα για προπτυχιακές σπουδές και το κόστος διαβίωσης. Συγκεκριμένα, στην Αυστραλία οι φοιτητές θα πληρώσουν κατά μέσο όρο πάνω από 42 χιλιάδες δολάρια το χρόνο, στη Σιγκαπούρη λίγο πάνω από 39.000 ευρώ και στις ΗΠΑ γύρω στις 36.500 ευρώ το χρόνο.


Περισσότεροι από το ένα τρίτο των γονιών (38%) κατέταξαν το Ηνωμένο Βασίλειο ως μια από τις τρεις κορυφαίες χώρες ως προς την ποιότητα της εκπαίδευσης, αλλά τα ετήσια κόστη συμπεριλαμβανομένων των δαπανών διαβίωσης και των διδάκτρων ξεπερνoύν τα 36.000 δολάρια ΗΠΑ ανά έτος.


Αυτές είναι οι 15 ακριβότερες χώρες του κόσμου για σπουδές


Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X