Αρχική / Υγεία / Ογκολογία / Φιλανθρωπικό δείπνο κατά του καρκίνου του μαστού
Φιλανθρωπικό δείπνο κατά του καρκίνου του μαστού thumbnail

Φιλανθρωπικό δείπνο κατά του καρκίνου του μαστού

Στο πλευρό γυναικών που δίνουν μάχη με τον καρκίνο του μαστού και παράλληλα αδυνατούν να καλύψουν το κόστος της θεραπείας τους, φιλοδοξούν να βρεθούν η European Asian Society of Surgical Oncology (EUASSO) και η Ελληνική Εταιρεία Απεικόνισης Μαστού (ΕΕΑΜ) στο πλαίσιο του πρώτου συνεδρίου της ΕUASSO που πραγματοποιείται από τις 18 έως τις 20 Σεπτεμβρίου στην Αθήνα. 


Λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας που απορρέουν από τα προβλήματα και τις δυσκολίες που έχει προκαλέσει η οικονομική ύφεση, η EUASSO σε συνεργασία με την ΕΕΑΜ, αντί του καθιερωμένου δείπνου προέδρου, διοργανώνουν φιλανθρωπικό δείπνο, στις 19 Σεπτεμβρίου και ώρα 21.00, στο Μουσείο Νάσιουτζικ. 


Η επιλογή των ασθενών με καρκίνο του μαστού που αντιμετωπίζουν μεγάλες οικονομικές δυσκολίες και στις οποίες θα διατεθούν τα έσοδα της εκδήλωσης, θα γίνει σε συνεργασία με τον Φιλανθρωπικό Οργανισμό της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών «Αποστολή». 


 Η ευαισθητοποίηση όλων μπορεί να αποδειχθεί σωτήρια για γυναίκες που πάσχουν από την νόσο αλλά και να αποτελέσει τον ακρογωνιαίο λίθο, ώστε το φιλανθρωπικό δείπνο με τον συγκεκριμένο σκοπό να γίνει  θεσμός και για τα μελλοντικά συνέδρια της EUASSO και της ΕΕΑΜ. 


 Η European Asian Society of Surgical Oncology (EUASSO) είναι επιστημονική εταιρεία που ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 2013 από ομάδα χειρουργών ογκολόγων, από την Ιταλία και το Ομάν. Σκοπός είναι η διεπιστημονική προσέγγιση του ογκολογικού ασθενή και των αναγκών που προκύπτουν στην καθημερινότητά του. Η EUASSO που έχει ως λογότυπό της το “occian”, ένα αρχαίο κέλτικο σύμβολο της αλλαγής, ανοίγει τις πόρτες της, όχι μόνο σε χειρουργούς αλλά και ακτινολόγους, ογκολόγους, παθολογοανατόμους, πυρηνικούς ιατρούς, γενετιστές, μοριακούς βιολόγους, θεραπευτές αποκατάστασης και θεραπευτές πόνου, ψυχολόγους και ψυχοθεραπευτές. 


Η Ελληνική Εταιρεία Απεικόνισης Μαστού (ΕΕΑΜ) είναι επιστημονική, μη κερδοσκοπική εταιρεία, η οποία συστάθηκε από ακτινοδιαγνώστες με κοινό όραμα και στόχο τη βελτίωση της έγκαιρης και έγκυρης διάγνωσης των παθήσεων του μαστού στη χώρα μας. Στο πλαίσιο του 1ου συνεδρίου της European Asian Society of Oncology (EUASSO) στην Αθήνα, η ΕΕΑΜ  διοργανώνει ημερίδα που είναι αφιερωμένη στις «Οριακές – Προ-καρκινωματώδεις Αλλοιώσεις του Μαστού» με τη συμμετοχή  διακεκριμένων επιστημόνων από την Ελλάδα και το εξωτερικό. 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X