Ενθουσιασμένοι και έτοιμοι οι 4 Αμερικανοί του ΠΑΟΚ (pics)

Ο ΠΑΟΚ παρουσίασε τους τέσσερις Αμερικανούς παίκτες της ομάδας, Τζέικ Όντουμ, Τζούλιαν Βον, Μαρκ Αντόνιο Κάρτερ και Κέβιν Λάνγκφορντ, οι οποίοι δήλωσαν ενθουσιασμένοι και έτοιμοι να βοηθήσουν τη νέα τους ομάδα.
Αρχικά, τον λόγο πήρε ο τιμ μάνατζερ της ομάδα, Τέλης Ζουρνατσίδης, ο οποίος δήλωσε: «Σήμερα έχουμε μια χορταστική δόση… επαφής. Βρισκόμαστε εδώ για να παρουσιάσουμε τα τέσσερα νέα μέλη της ομάδας, τους Αμερικανούς παίκτες για τη νέα σεζόν. Θα αναφερθώ με λίγα λόγια ώστε να καταλάβετε ποια ήταν η σκέψη στην διαδικασία απόκτησης. Πέρυσι όταν ο Νίκος Σταυρόπουλος γύρισε από το Πόρτσμουθ το πρώτο λεπτό που μου έλεγε τις εντυπώσεις του ακούστηκε το όνομα Τζέικ Όντουμ. Υπήρξε μεγάλη διαδικασία από τους προπονητές, ποιος ήταν ο ρόλος του στο κολέγιο που αποφοίτησε. Με πολύ μεγάλη υπομονή περιμέναμε να τελειώσει η διαδικασία ένταξής του στο ΝΒΑ κι εμείς καιροφυλακτούσαμε για την απόκτησή του. Τα ρεπόρτ ήταν εξαιρετικά από τους προπονητές. Από το κολέγιο ήταν εξαιρετικό το ρεπόρτ και η επιθυμία του έκανε εύκολα τα πράγματα. Έχει πολλά προσόντα, πρέπει να προσαρμοστεί στην Ευρώπη και θα είναι πολύ χρήσιμο εργαλείο στα χέρια μας.
Ο Τζούλιαν Βον έπαιζε πέρυσι στον ΚΑΟΔ. Εμείς μετά από την φυγή του Τσαϊρέλη θέλαμε να βάλουμε στην ομάδα παίκτη με τέτοια χαρακτηριστικά όπως εκπληκτικές αθλητικές ικανότητες και καλή άμυνα. Εάν αυτό συνδυαζόταν με το ελληνικό πρωτάθλημα θα ήταν ότι καλύτερο. Αυτά τα στοιχεία βρήκαμε στον Τζούλιαν. Οι προπονητές του μιλούσαν με τα καλύτερα λόγια και βρήκαμε αυτό που ψάχναμε. Έχει τρομερή ενέργεια και αυτή την ενέργεια θα διοχετεύσει στην ομάδα.
Τον Κέβιν για να εκτιμήσεις πραγματικά αυτά που κάνει μέσα στο γήπεδο πρέπει να είσαι προσεκτικός και να ξέρεις πολύ μπάσκετ. Υπάρχουν πράγματα που κάνουν οι παίκτες μέσα στο γήπεδο, αλλά είναι το ίδιο πολύτιμα και το ίδιο σημαντικά. Δρα αθόρυβα, συμμετέχει σε άμυνα και επίθεση. Κάνει καλύτερους τους συμπαίκτες του και έχει τη δυνατότητα να αποτελεί ογκόλιθο στην άμυνα, ενώ στην επίθεση μπορεί να απειλή κοντά και μακριά από το καλάθι. Είχε εξαιρετική πορεία τα τελευταία δύο χρόνια, με συμμετοχή στο Eurocup και αυτά ήταν τα διαβατήριά του για την ομάδα. Η μετακίνησή του έγινε πολύ εύκολα και με καλή διάθεση,
Τελευταίος στον οποίο θα αναφερθώ είναι ο Μαρκ  Κάρτερ. Εμείς προσπαθούσαμε να βάλουμε δίπλα στον αρχηγό μας να βάλουμε ένα σπουδαίο παίκτη, ώστε να γίνουμε ανταγωνιστικοί και να αποτελούμε φόβητρο για τους αντιπάλους. Έχουν παίξει πολύ καλοί παίκτες στην περιφέρεια. Ο Κάρτερ έχει το φονικό ένστικτο του Μάρσαλ, έχει τα κότσια του ΜακΓκραθ και η προσωπικότητά του πλησιάζει τον Χαραλαμπίδη. Φέτος είπαμε «Μαρκ Κάρτερ με οποιοδήποτε κόστος», αλλά με τα δικά μας δεδομένα.
Καλωσορίζω και τα τέσσερα παιδιά στον ΠΑΟΚ. Εύχομαι να είναι γερή και δυνατοί. Εμείς θα τους στηρίξουμε ώστε να γίνουν καλύτεροι παίκτες, αλλά και άνθρωποι και να προσθέσω κλείνοντας πως η παρουσία τεσσάρων Αμερικανών δεν είναι διαφοροποίηση από αυτά που τόσο καιρό σκεφτόμαστε και θέλουμε να κάνουμε. Η φιλοσοφία της ομάδας είναι κάτι ζωντανό και εξελίσσεται. Η επιλογή να πάμε σε αυτούς τους παίκτες είναι αυτό που ονειρευόμαστε για τα επόμενα χρόνια».
Ο πρώτος παίκτης που μίλησε ήταν ο Τζέικ Όντουμ: «Οι πρώτες μου σκέψεις σχετικά με την πόλη και την ομάδα είναι εξαιρετικές. Δεν έχω κάτι αρνητικό να πω. Τα πάντα είναι θετικά από τη στιγμή που συναντηθήκαμε. Μπορούν να έρθουν πολύ μεγάλα πράγματα και περιμένω τα πρώτα φιλικά με ανυπομονησία ώστε να δω πως θα στηθεί η ομάδα στο γήπεδο».

Όντουμ: «Έχω το δικό μου στυλ»
Για την θέση που παίζει και το άγχος που νιώθει: «Προφανώς ο Ντι Τζέι Κούπερ είναι φοβερός παίκτης  Πήγε κοντά στο κολέγιο που πήγα εγώ. Δεν μπορώ να κάνω σύγκριση. Έχω δικό μου στυλ και ελπίζω να το δείξω στην ομάδα. Θέλω να βοηθήσω ώστε και η ομάδα να γίνεται καλύτερη, αλλά και εγώ».
Σχετικά με το νούμερο που διάλεξε: «Πάντα έπαιζα με το νούμερο 13. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια στο κολέγιο έπαιζα με αυτό το νούμερο και είμαι χαρούμενος που δεν το διάλεξε άλλος παίκτης. Τα πράγματα ήταν πολύ καλά και δεν υπήρχε λόγος να αλλάξει».
Όσον αφορά το στυλ που περιμένει ο κόσμος από την ομάδα: «Το στυλ παιχνιδιού θα είναι να παίζουμε σκληρή άμυνα και στην επίθεση να είμαστε αρκετά γρήγοροι, ώστε να δείξουμε το καλύτερο των δυνατοτήτων
Για το αν θεωρεί την μεταγραφή του σωστή απόφαση: «Σίγουρα. Από την στιγμή που ήρθα διαπίστωσα πως υπάρχει επαγγελματισμός στην ομάδα. Υπάρχει η Ευρώπη όπου θα παίζει η ομάδα, όμως το σημαντικό είναι οι νίκες ώστε να πετύχει η ομάδα τους στόχους της. Αυτό είναι που μετράει».
Για την πόλη είπε: «Όλοι είναι φιλικοί. Ποτέ δεν έφυγα από τη γενέτηρά μου και μου προκαλούσε ένα σχετικό άγχος το πως θα είναι η επικοινωνία στην πόλη. Έχω χαθεί άπειρες φορές, όμως όλοι είναι φιλικοί και με βοηθάνε. Όλα είναι μια χαρά».

Βον: «Έχω εκπλαγεί από την δουλειά που γίνεται»
Ο Τζούλιαν Βον είπε: «Για μένα είναι λίγο διαφορετικά. Από την πρώτη μέρα που ήρθα στην ομάδα έχω διαπιστώσει πως αυτή βρίσκεται σε άλλο επίπεδο. Έχω εκπλαγεί από την δουλειά που γίνεται. Είμαι ενθουσιασμένος με τις προπονήσεις και περιμένω πως θα εξελιχθεί η χρονιά στη συνέχεια».
Για το γεγονός πως θα αντιμετωπίσει στο πρώτο του επίσημο παιχνίδι την πρώην ομάδα του: «Εκείνος ήταν χρόνος που πέρασε και με βοήθησε να γίνω καλύτερος. Αυτός, όμως, είναι νέος χρόνος και θα κάνω το καλύτερο που μπορώ για να κερδίσουμε και με διαφορά, να είστε σίγουροι».
Για τις διαφορές ανάμεσα σε ΚΑΟΔ και ΠΑΟΚ αγωνιστικά: «Διαφορετικοί προπονητές, διαφορετική νοοτροπία. Η περασμένη χρονιά με βοήθησε να δημιουργήσω ένα υπόβαθρο και αυτό με βοηθάει να προσαρμοστώ στις απαιτήσεις του πρωταθλήματος».
Χαριτολογώντας, για τον Κέβιν Λάνγκφορντ είπε: «Ήταν βρώμικος και έκλεβε. Πέρα από πλάκα, είμαι χαρούμενος που συμφώνησε. Θα με βοηθήσει πολύ στο παιχνίδι μου, αλλά και την ομάδα ολόκληρη. Είναι ένας πολύ καλός παίκτης και δυνατός».
Παράλληλα, πρόσθεσε: «Φυσικά και είμαι έτοιμος, όμως η άμυνα είναι ομαδική δουλειά και όχι μόνο δική μου. Όλοι είναι αποφασισμένοι να παίξουν καλά στην άμυνα και πιστεύω πως όλα θα πάνε καλά».

Λάνγκφορντ: «Θα… τσακίσω τον αδελφό μου»
Ο Κέβιν Λάνγκφορντ τόνισε: «Είναι πάρα πολύ θετική εμπειρία. Από την πρώτη στιγμή είμαι έκπληκτος με την οργάνωση. Αισθάνθηκα καλοδεχούμενος από την πρώτη στιγμή και νιώθω ότι πήρα την σωστή απόφαση. Τα πάντα λειτουργούν θετικά στην ομάδα, αλλά και γύρω από αυτή, Η τελευταία μου εμπειρία είναι από το γήπεδο του ΠΑΟΚ ως παίκτης του Πανιωνίου, αλλά όλα είναι θετικά στην ομάδα».
Ο Αμερικανός σέντερ σύγκρινε τους προπονητές που είχε πέρυσι και φέτος: «Είναι εξίσου απαιτητικός ο νέος προπονητής. Δεν φωνάζει τόσο πολύ όσο ο προηγούμενος, όμως έχει να κάνει με την προσέγγιση του παιχνιδιού. Είναι το ίδιο απαιτητικοί και οι δύο».
Για αυτά που προτιμούσε να κάνει στο παρκέ μαζί με τον Κάρτερ: «Στο γήπεδο ο Μαρκ δεν μου έδινε ποτέ την μπάλα. Μου άρεσε να τον παρακολουθώ. Είναι πολύ σκληρός αμυντικός ξέρει να βοηθάει. Όποτε περνούσε τη μπάλα με έβγαζε πάντα σε σωστή θέση».
Για το γεγονός πως την περασμένη σεζόν δοκίμασε πολλά μακρινά σουτ: «Πάντα είμαι διαθέσιμος να σουτάρω από μακριά. Εξαρτάται από το τι ζητάει η ομάδα. Εάν η ομάδα το θέλει, εγώ θα το κάνω».
Για τη σχέση του με τον αδερφό του, Κιθ και τα συναισθήματά του που θα παίξουν ως αντίπαλοι: «Πάντα παίρνω συμβουλές από τον αδερφό μου για τα πάντα. Από το μπάσκετ, μέχρι την ζωή. Την πρώτη φορά που ήρθα στην Ευρώπη ήταν πολύ σημαντικά αυτά που μου είπε. Όσον αφορά το φιλικό, νομίζω πως θα τον… τσακίσω. Θέλω πολύ να τον μαρκάρω και ελπίζω να κερδίσουμε».

Κάρτερ: «Επιτυχία είναι να τερματίσουμε εκ νέου τρίτοι»
Τέλος ο Μαρκ Αντόνιο Κάρτερ πρόσθεσε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον ΠΑΟΚ που μας έφερε εδώ και μας δίνει τη δυνατότητα να κάνουμε αυτό που αγαπάμε. Γίνεται σκληρή δουλειά και προετοιμαζόμαστε πολύ καλά. Όλοι μας αντιμετώπισαν πολύ καλά από την πρώτη στιγμή. Αυτή είναι η στιγμή που χτίζονται και μοντάρονται τα πράγματα για τη χρονιά που θα ακολουθήσει».
Για αυτά που του έκαναν εντύπωση από τις περσινές αναμετρήσεις με τον ΠΑΟΚ: «Ήταν εντυπωσιακό για εκείνος που έπαιζαν όλοι ομαδικά. Ξέραν όλοι που πρέπει να πάνε και σε ποια σημεία. Έμεναν στο πλάνο και έπαιζαν συγκροτημένα και ομαδικά».
Για την συνεργασία του με τον Κώστα Χαραλαμπίδη: «Χαίρομαι που παίζουμε μαζί, γιατί όποτε ήμασταν αντίπαλοι φορτωνόμουν με φάουλ. Τον παρακολουθώ στην προπόνηση πως σκοράρει εύκολα, πως γυμνάζεται και έχω στο πίσω μέρος του μυαλού μου το πως θα μπορέσω να του μοιάσω. Είναι σημαντικό να έχεις τέτοιους συμπαίκτες».
Για την επιλογή του νούμερου 7 στην φανέλα: «Διάλεξα το επτά γιατί κάποιος άλλος διάλεξε το 13! Από εκεί και πέρα, όποιο νούμερο και να φοράς εκπροσωπείς πάντα το σήμα. Αυτό που μπορώ να κάνω είναι να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό. Κατανοώ τη σημασία του νούμερου αυτού, όμως θέλω να βοηθάω την ομάδα να νικάει».
Για τον Χρήστο Σαλούστρο: «Είναι ένας πολύ καλός άνθρωπος, εντός και εκτός γηπέδου. Πρόκειται για ένα ψηλό παιδί, που μπορεί να σουτάρει, να εξελίσσεται και να βελτιώνεται. Είναι έτοιμος να κάνει το επόμενο βήμα στην καριέρα του».
Για το βήμα παραπάνω στην Ευρώπη: «Επιτυχία θα είναι να παίξουμε όσο καλύτερα μπορούμε. Επιτυχία θα είναι να τερματίσουμε, εκ νέου τρίτοι. Θα είναι σημαντικό να παίξουμε βάσει πλάνου και να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό».
Κλείνοντας, τόνισε: «Κατά βάση, είχα εντολές πέρυσι στους αγώνες του Πανιωνίου με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ να μαρκάρω τον Κούπερ και να κλείσουμε τον δρόμο σε αυτόν. Από εκεί και πέρα, το σκοράρισμα δεν θα έρθει σε κάθε παιχνίδι. Οι προπονητές ζητάνε να βγάζω ενέργεια στο παρκέ και αυτό είναι που κάνω, να βγάζω ενέργεια στα 40 λεπτά».

Σχετικά άρθρα