Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Σκωτία: Κερδίζει έδαφος το «όχι»
Σκωτία: Κερδίζει έδαφος το «όχι»  thumbnail

Σκωτία: Κερδίζει έδαφος το "όχι"

Οι υποστηρικτές της διατήρησης της Σκοτίας στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν ανακτήσει ένα μικρό προβάδισμα έναντι των οπαδών της ανεξαρτησίας σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου YouGov μόλις μία εβδομάδα πριν από το καθοριστικό δημοψήφισμα για το μέλλον της Σκοτίας.

Η έρευνα του YouGov για λογαριασμό των εφημερίδων The Times και Sun φέρνει τους υποστηρικτές της παραμονής στο Ηνωμένο Βασίλειο να κατέχουν ποσοστό 52% και είναι μπροστά από το ποσοστό των οπαδών της ανεξαρτησίας που καταλαμβάνουν το 48% των προτιμήσεων.
 
«Αυτή είναι η πρώτη φορά που δεν έχουν κερδίσει έδαφος ( οι υποστηρικτές της ανεξαρτησίας) από τις αρχές Αυγούστου» δήλωσε ο επικεφαλής του YouGov, Πίτερ Κέλνερ.

Η έρευνα του ινστιτούτου YouGov που είναι μία από τις πιο σοβαρές και αξιόπιστες εταιρείες δημοσκοπήσεων της Βρετανίας, έγινε σε δείγμα 1.268 ατόμων το χρονικό διάστημα από την 9η Σεπτεμβρίου έως και την 11η Σεπτεμβρίου.

Το κρίσιμο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Σκοτίας είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί στις 18 Σεπτεμβρίου.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X