Για μία θέση στο βάθρο Γαλλία και Σερβία

Γαλλία και Σερβία ρίχνονται στη μάχη απόψε (12/09) για την εξασφάλιση ενός μεταλλίου στο Μουντομπάσκετ της Ισπανίας.

Και οι δύο βρέθηκαν στους ημιτελικούς κόντρα στα προγνωστικά. Η Σερβία τερμάτισε 4η στον όμιλο της πίσω από την Ισπανία, Βραζιλία και Γαλλία. Οι παίκτες του Σάσα Τζόρτζεβιτς με 2 νίκες και 3 ήττες κατέλαβαν την τέταρτη θέση του πρώτου ομίλου και δεν έπεισαν με τις εμφανίσεις τους. Ωστόσο η ομάδα άλλαξε και αρχής γενομένης από τον αγώνα με την Ελλάδα, έκανε εξαιρετικές εμφανίσεις και έδειξε ότι οι “Πλάβι” δεν είναι ποτέ ξεγραμμένοι. Ακόμη πιο εύκολο έργο είχε η Σερβία, σύμφωνα με το τελικό σκορ, στον προημιτελικό κόντρα στην Βραζιλία. Οι δύο ομάδες συναντήθηκαν και στην φάση των ομίλων, με τους Βραζιλιάνους να επικρατούν με 81-73. Στον προημιτελικό όμως η Σερβία πέρασε με εκκωφαντικό τρόπο και με διαφορά που άγγιζε τους 30 πόντους, 84-56. Περιφέρεια που επιθετικά σκοτώνει και ψηλοί που μπορούν να διαλύσουν την αντίπαλοι άμυνα είναι τα κυριότερα ατού των Σέρβων.

Από την άλλη μεριά η Γαλλία, με τους Πάρκερ και Ντε Κολό να είναι απόντες φαινόταν πως δεν είχε μεγάλη τύχη. Είχε πέσει και η ίδια στον πρώτο όμιλο και τερμάτισε τελικά τρίτη με 3 νίκες και 2 ήττες. Οι Γάλλοι έπεσαν πάνω στην Κροατία στη φάση των 16 την οποία δυσκολεύτηκαν να περάσουν. Στον προημιτελικό έπρεπε να περάσει το φαβορί και οικοδέσποινα Ισπανία. Η Γάλλοι έπαιξαν μυαλωμένα και με πάθος. Κατέβασαν τα ριμπάουντ, με αποτέλεσμα να κόψουν τον ρυθμό των Ισπανών. Χαρακτηριστικό του μυαλωμένου και στοχευμένου παιχνιδιού τους ήταν ότι για ένα ημίχρονο η Ισπανία δεν είχε καταφέρει να πάρει ούτε έναν πόντο από αιφνιδιασμό. Αρκετοί ΝΒΑers αλλά και ένας κόουτς που έχει διαβάσει αρκετά καλά τα παιχνίδια είναι τα βασικά όπλα των Γάλλων.

Απόψε μία από τις δύο ομάδες θα πάρει το εισιτήριο για τον τελικό, εκεί που περιμένουν αγριεμένες οι ΗΠΑ. Όποια νικήσει σήμερα ξέρει ότι θα βρίσκεται το βάθρο.

Σχετικά άρθρα