Αρχική / More / Celebrity news / Ποια αποκάλεσε ο Άγγελος Διονυσίου "Παλιορόμπα ξεκούμπωτη, χοντρή πατσαβούρα";
Ποια αποκάλεσε ο Άγγελος Διονυσίου "Παλιορόμπα ξεκούμπωτη, χοντρή πατσαβούρα"; thumbnail

Ποια αποκάλεσε ο Άγγελος Διονυσίου "Παλιορόμπα ξεκούμπωτη, χοντρή πατσαβούρα";

Ο Άγγελος Διονυσίου, ο αγαπημένος τραγουδιστής, έγραψε ένα πολύ οργισμένο μήνυμα στο προφίλ του στο facebook. Διαβάστε σε ποιον απευθύνεται και τι ακριβώς συνέβη -για την ιστορία, είναι η πρώτη φορά που ο ίδιος χρησιμοποιεί τόσο βαριές εκφράσεις.

"Λαμόγια ήταν οι βοηθοί, οι αβανταδόροι, των παπατζήδων. Ο όρος χρησιμοποιείται ευρέως στα ευθυμογραφήματα του Νίκου Τσιφόρου για να προσδιορίσει τους τσιλιαδόρους, που υποκρίνονταν τον παίκτη του παπατζή, για να προσελκύσουν τα θύματα. Η λέξη λαμόγια προέρχεται από το ιταλικό έναρθρο ουσιαστικό “la moglie” (πρφ.: λα μόγιε – μτφ.: η σύζυγος). Τη στιγμή που κάποιος Ιταλός χαρτοπαίκτης κέρδιζε και ήθελε να φύγει από το τραπέζι για να μη ξαναχάσει, φώναζε, δήθεν φοβισμένος, “la moglie, la moglie”, (λαμόγιε…), ότι, δήθεν, τον έψαχνε η γυναίκα του, βούταγε βιαστικά τα χρήματα και έφευγε τρέχοντας (την έκανε λαμόγιο δεν τήρουσε, δηλαδή, τις υποσχέσεις του). Αυτή η σατιρική έκφραση έφτασε στην Ελλάδα, ενώ ξεχάστηκε στην Ιταλία, και τη χρησιμοποιούμε για να προσδιορίζουμε τον ασυνεπή και τον μικροαπατεώνα. Ένα τέτοιο λαμόγιο, μια παλιορόμπα ξεκούμπωτη, μια χοντρή πατσαβούρα έχει μια ταβέρνα με live στο κέντρο της Αθήνας και θέλει να λέγεται επιχειρηματίας… Σε λίγο καιρό και τα υπόλοιπα…",έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.


Madata.gr 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X